Succélag. Falcao futsals damer vann kvartsfinalen. Nu siktar de mot SM-guld. Foto: Angelo Lorca

Publikrekord när Falcaos damer tog sig vidare till SM-semifinal

Falcao futsals damer fortsätter sitt segertåg. I söndags spelade de 8-1 mot Vetlanda United framför en rekordpublik i Botkyrkahallen. Nu väntar SM-semifinal i helgen.

  • Publicerad 13:12, 12 feb 2018

Stämningen var på topp i Botkyrkahallen inför mötet i kvartsfinalen i söndags. Inför nära 200 i publiken tog Falcao hem segern. Men utan stor dramatik.

– Det känns jättebra! Vi hade 4-0 i halvtid och de gjorde ett mål när det stod 6-0. Sen fortsatte vi göra mål. Jag var ganska lugn, jag litar på tjejerna, säger Luciano Lorca, tränare.

Falcao futsal har SM-guldet i sikte – ödesmatch i helgen avgör

Och målfarligast var lagkaptenen, tidigare landslagsspelare i fotbollslandslaget och allsvenskan, Nazanin Vaseghpanah som gjorde fyra mål och tre assist.

Obesegrade i år

Nu väntar en tuff semifinal mot IFK Göteborg i helgen.

– Det blir tuffare och tuffare nu. De har gått till semifinal två år i rad. Vi åkte ut i kvarten förra året, så det blir en spännande match. Fast vi mötte SM-mästarna Lindahl FF som vunnit SM två år i rad, säger Luciano Lorca.

Något som kan tala för Falcao är att de är helt obesegrade i år. IFK Göteborg har två förluster med sig. Därför är laget bättre rankat än Göteborgslaget och får spela på hemmaplan även den här slutspelsmatchen.

Tar Falcao sig vidare till final kan de få möta Lindahl FF i finalen, om de tvåfaldiga SM-mästarna vinner sin match mot Åkullsjön. Då båda lagen är obesegrade avgörs rankningen på målskillnad.

Då vinner väl ni med er 51-0-match mot Järna?

– Nej, för de drog sig ur serien efter den matchen, så vi får inte räkna den målskillnaden tyvärr. Så i så fall blir det

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.