Östermalm. Både räddningstjänsten och polis fanns på plats under onsdagens stora insats. Foto: Elin Jonsson

Pulvret som stängde av Stureplan var ofarligt

Pulvret som orsakade avspärrningarna vid Stureplan förra veckan var ofarligt, men polisen vet inte än exakt vad det var för något.

  • Publicerad 15:34, 25 okt 2018

I onsdags förra veckan spärrades flera byggnader och ett område mellan Nybroviken och Stureplan av efter larm om ett misstänkt pulver. Avspärrningarna hävdes successivt under eftermiddagen.

Substansen hade inkommit till en adress på Ingmar Bergmans gata och människor som eventuellt varit i kontakt med pulvret sanerades av räddningstjänsten. En analys av pulvret visar att det var ofarligt men brottsrubriceringen "olaga hot mot grupp" kvarstår.

Misstänkt pulver på Östermalm analyseras

– Någon eller några har gjort det här för att skrämmas, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen till StockholmDirekt.

Flera personer saneras vid Stureplan

Exakt vad det var för pulver vet inte polisen.

– En fördjupad analys har visat att pulvret inte är biologiskt, inte smittsamt, som exempelvis mjältbrand. Det är helt sterilt, sedan om det är mjöl, socker eller bakpulver vet jag inte ännu, säger förundersökningsledaren Magnus Hagberg till Dagens Nyheter och tillägger att han sannolikt kommer att begära en utökad analys.

DN rapporterar vidare att det i samma kuvert som pulvret ska ha funnits ett meddelande där mottagaren uppmanades att ringa 112.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33