Eldhärjades. Pumptrackbanan är tillbaka i Trekantsparken men är avspärrad sedan någon tänt eld på den. Det här är andra gången banan brinner. Foto: Elina Lundberg

Pumptruckbana i Liljeholmen brann – igen

Den populära pumptrackbanan för kickbikes och cyklar är tillbaka i Söderort. Men liksom förra gången den stod i Trekantsparken har någon satt eld på den.

  • Publicerad 11:06, 30 jun 2020

För femte året i rad är den turnerande pumptrackbanan tillbaka i Söderort. Efter att ha lockat kickbikeåkare, skejtare och cyklister till Sannadalsparken i Gröndal, Vippans parklek i Fruängen och Mellanbergsparken vid Hägerstensåsen har banan nu återvänt till Trekanten i Liljeholmen där den också stod 2018.

Men precis som för två år sedan, då någon tände eld på banan, har den nu brunnit igen. Det var strax före midsommar som banan utsattes för skadegörelse.

– Den hann bara stå på plats några dagar innan den vandaliserades. Men nya delar är på gång så det ska snart gå att åka igen, säger Jennie Eriksen, kommunikatör på Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning.

Hade brandskydd

Efter den första branden beställde stadsdelen nya moduler till banan, som då fick ett extra skydd som gör det svårt att sätta fyr på den. Trots det skadades flera delar av banan när den eldhärjades på nytt, enligt Jennie Eriksen.

– Nu hoppas vi att den får vara i fred resten av sommaren så den får vara till glädje för alla som vill använda den, säger hon.

Pumptrackbanan ska stå i parken hela sommarlovet.