Folkungagatan. Punk Royale har sedan öppnandet 2015 varit en av Stockholms mest omtalade restauranger. Foto: Linda Gren

Punk Royale tar över klassisk Östermalmskrog

Efter succén på Södermalm väntar en ny satsning för Punk Royale. Men den här gången handlar det om någonting annat än den experimentella dekadens som serveras på Folkungagatan.

  • Publicerad 13:28, 7 aug 2019

Ända sedan öppningen 2015 har Punk Royale på Södermalm varit en av stadens mest omtalade restauranger. Här serveras exklusiva råvaror på sätt som är minst sagt okonventionella. 2016 öppnade även Punk Royale Café intill den första lokalen på Folkungagatan.

Punk, lyx och överraskningar

Och nu står de bakom en tredje satsning i staden, nu på Banérgatan 7 på Östermalm. Men den här gången handlar det istället om att ta över ett redan existerande namn och förvalta dess historia. Klassiska kvarterskrogen Coco & Carmen är en av kungafamiljens favoritrestauranger och har huserat på adressen sedan 40 år tillbaka.

Sita von Essen har drivit restaurangen i tio år men tar nu istället över som krögare på Riddarhuset i Gamla stan.

– Jag insåg att jag inte kunde mäkta med att driva båda restaurangerna och ville verkligen försäkra mig om att det är några jag litar på som tar över. Framför allt att de månar om stamgästerna. Punk Royale är jätteduktiga kockar och jag är säker på att de kommer driva det på bästa sätt, säger hon.

Fyra krogar i Stockholm som sticker ut

Köpet blev klart för ett par veckor sedan och Sita von Essen tror att Coco & Carmen kommer öppna igen i ny regi i slutet av augusti. Hon är medveten om att restaurangen på Banérgatan skiljer sig rejält från det som Punk Royale gör på Folkungagatan.

– Det är väldigt olikt och tanken är inte heller att de ska påminna om varandra. Coco & Carmen ska fortsätta vara en restaurang där våra stammisar känner sig hemma även i framtiden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android