Legendarer. Nina Markelius från Tant Strul och Stefan Sundström är några artister under festen. Foto: Roland Levander

Punkrocklegendarer firar musketörerna i Söderort

Fjodor, Nike och Stefan Sundström – det blir rockigt värre när Musketörerna i Rågsved firar tio bast. ”Det kommer bli drag”, utlovar chefen för det hela.

  • Publicerad 12:09, 10 aug 2017

FIXAR. Det är Pia Östensson, Åke Sjönnebring och Hans Österberg som ställer till med fest. Foto: Privat

I ett decennium har den ideella organisationen Musketörerna i Rågsved stöttat människor i utanförskap. Det kan handla om missbruk, hemlöshet, eller både och. Åke Sjönnebring, verksamhetsledare, har varit med sedan starten. Innan dess levde han själv i 25 år i utanförskap.

– Det vi huvudsakligen gör är att guida människor i sina kontakter med samhället och myndigheter. Man behöver någon som stöttar när man ska rikta in livet igen, säger Åke Sjönnebring.

LÄS ÄVEN: REPORTAGE - Bland hippa husbilar och råa raggare

Enligt honom har de hjälpt cirka 700 personer de senaste tio åren.

– Många har gått hela vägen till fasta jobb och att bli fungerande människor. Det finns många svårigheter för den lilla människan, som alla blanketter för bidrag, där stöttar vi.

Punklegendarer stämmer upp

Tioårsfesten äger rum den 25 augusti på Nya Rågsveds folkets hus. Spelar gör bland andra Stefan Sundström, gamla Ebba Grön-basisten Fjodor, och före detta Tant Strul-medlemmen Nike Markelius.

– Det är gamla kompisar till oss, hedersmedlemmar i Musketörerna. Det blir en ganska punkig kväll, röjigt och drag.

LÄS ÄVEN: Besserbitch-Sanna levererar punk från Årsta till hela världen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Kan Stockholms vatten ta slut nu?

Nyheter Frågor och svar om den extrema torkan Under den oväntade värmeböljan har bevattningsförbud utfärdats på flera håll i landet och ytterligare ett 90-tal kommuner uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen. Men hur står...fredag 20/7 10:18