MYCKET PERSONAL. Totalt tolv enheter från brandkåren var på plats på Örtagårdsvägen i Vallentuna och bekämpade en brand i en radhuslänga. Branden startade på utsidan av huset och spred sig via taket till en angränsande bostad. (OBS, genrebild) Foto: Mostphotos

Radhusbrand i Vallentuna

Det brinner i en radhuslänga i Vallentuna. Branden är fullt utvecklad och släckningsarbetet beräknas pågå i många timmar till. – Det är en rejäl brand, vi har många enheter på plats, säger Kurt Jonsson på Storstockholms brandförsvar.

  • Publicerad 07:35, 13 nov 2019

Räddningstjänsten fick larm om händelsen vid femtiden på onsdagsmorgonen. Av oklar anledning började det brinna på utsidan av ett radhus på Örtagårdsvägen i Bällsta, Vallentuna.

– Det började på utsidan av huset, längs fasaden eller vid altanen, säger Kurt Jonsson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Yttertaket ramlat ner – risk för spridning

Totalt är nu fyra stationer och tolv enheter från räddningstjänsten på plats och arbetar med släckningsarbetet. Vid sjutiden hade yttertaket ramlat ner på innertaket i bostaden. Ytterligare en lägenhet var brandskadad och det finns risk för spridning.

– Vi kommer vara kvar i flera timmar. Det är prognosen i nuläget, säger Kurt Jonsson.

Planen: Så ska parkeringarna i centrum göras om

Enligt räddningstjänsten befann sig inga personer i bostaden.

– Ambulans och sjukvårdspersonal har lämnat platsen, säger Kurt Jonsson.

Tyck till om namnet på Vallentunas nya fritidsgård

Uppdatering

Strax innan klockan åtta meddelade räddningstjänsten att branden var begränsad till två bostäder. En tredje har fått vattenskador.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

Uppdatering

Strax innan klockan elva pågår ännu släckningsarbetet vid två bostäder och man har i nuläget ingen prognos för när branden kommer vara släckt.

– Fyra stationer är på plats kämpar. Vi lägger all energi på att begränsa branden så att det inte ska spridas längre, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

Stockholm Direkt