Pelle Nyrén delar ut uppdrag till stolta nördar. Foto: Jannie Flodman

Rådhusets tunnelbaneuppgång, 17.06: Queera brädspelsnördar fixar stolt tipspromenad

Pelle Nyrén är stolt medlem av föreningen Queer­nördarna, som bjuckar på nördig tipspromenad under Pride.

  • Publicerad 16:53, 4 aug 2017

Ambitionen är att främja hbtq-personer inom nördkulturen – och tvärtom. Det berättar Pelle Nyrén, som håller i flera event under Prideveckan.

I dag är det dags för en brädspelskväll på Kungsholmens klassiska nördtillhåll Dragon’s Lair. Pelle förklarar att han strax ska bära en lustig hatt och vi hänger så klart på:

– Den här hatten visar att jag är en NPC, alltså ”non playable character”, icke-spelbar karaktär. Sådana känns igen från datorspelsvärlden. Nu är jag en sådan i verkligheten och ska stå vid tunnelbaneuppgången och dela ut uppdrag till spelare. Det är så jag kan förklara det enklast, säger han.

Transfobisk värld

I handen har han ett antal blad han ska dela ut. Spelarna som tar emot dem ska genomföra en slags avancerad tipspromenad, något som pågår under hela veckan. Föreningens ordinarie verksamhet är framförallt brädspelskvällar för queerpersoner.

– Vi behövs i den här världen som är väldigt dominerad av killar, och som kan vara både homo- och transfobisk. Att vi snart är hundra medlemmar efter ett år visar tydligt att det är något som har varit efterfrågat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar fotboll för alla i Stadshagen

Nyheter Nybildad förening satsar på Kungsholmens unga Gratis spontanfotboll – för alla unga – på lördagskvällarna. Nybildade föreningen Kungsholmens Folkfotboll vill erbjuda ungdomar något att göra.onsdag 23/5 18:30

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nyheter "Fantastiskt att vi sålt den" Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.onsdag 23/5 17:29