Vänskap. Loffe Carlsson och Lennart Hansson blev nära vänner. Foto: Privat

Radioprofilen om vännen Loffe Carlsson: >>Den finaste människan jag träffat<<

Skådespelaren, komikern, musikern och tidigare Täbybon Janne ”Loffe” Carlsson har avlidit efter en tids sjukdom. En av hans närmaste vänner, radioprataren och Vallentunabon Lennart Hanson, minns sin vän.

  • Publicerad 10:09, 31 aug 2017

Radioprofilen Lennart Hanson minns tidigare Täbybon Janne "Loffe" Carlsson med stor värme.

– Det är den finaste människa jag träffat. Vi hade inte känt varandra så länge och jag fyllde 50 år, då kom han lite försynt och frågade om han fick vara med på festen. Jag sa ja men att han inte behövde komma som "Loffe" Carlsson utan som en vanlig person, säger Lennart.

– Men det gjorde han inte, han tog över hela festen och satte fart på alla. Det var inte för att han ville dominera, han kom där med sin trombon och lyckades få fart på den.

Bodde i Ensta

Lennart och Loffe lärde känna varandra när Lennart och hans dotter deltog i Loffes program för lite över 25 år sedan.

– Vi kom varandra väldigt nära. Janne var lite synsk, så första gången vi skildes åt sa han "vi kommer ha mycket roligt tillsammans". Det visade sig att det stämde, säger Lennart.

– När vi började lära känna varandra bodde han i Täby, i Ensta. Han bodde jättelänge där, i säkert 30 år. Men han ville på något sätt komma till något boende som gjorde att han fick möjlighet att måla mer och flyttade till ett hus utanför Kristianstad.

"Hade alltid roligt"

Det blev golfresor och många golfrundor ihop på Lindö, där Lennart var klubbchef.

– Loffe har ibland blivit orättvist hånad för någon som alltid sa "hahaha". Men det var ett signum för honom. Så mycket vi har skrattat tillsammans har jag aldrig kommit i närheten av med andra människor. Det räckte att det var vi två, vi hade alltid roligt.

– Nu är det bara tomt, tomt, tomt. Han hade en tradition som jag kommer sakna redan om tre veckor när jag fyller 75. Han var alltid först och ringde och sjöng ja må han leva. Det gjorde han för att jag inte tyckte om den sången.

Loffe Carlsson blev 80 år gammal.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm