Jennie Friberg, Leif Rönngren och Ewa Egerbladh från Rågsveds Folkets hus tar emot pris av Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och parker. Foto: Yvonne Ollman

Rågsved Folkets Hus är bäst i Sverige - på konst

Hallå där, Leif Rönngren, ordförande i Nya Rågsveds Folkets hus som valts ut till Årets Konstarrangör 2017 av Folkets Hus och parker i Sverige.

  • Publicerad 16:47, 7 feb 2017

Vad betyder priset för er?

- Jättemycket! Det här är det finaste priset som Folkets Hus och parker delar ut och vi har fått det i konkurrens med flera hundra Folkets hus-föreningar i Sverige.

Varför får ni priset?

-  För att vi kämpar envist för att konsten ska finnas för alla boende i Rågsved. Hösten 2015 öppnade vi Rågsveds konsthall där vi kombinerar vandringsutställningar av professionella konstnärer med lokala konstnärer som inte har någonstans att visa upp sina verk. Vi har kö bland lokala utställare just nu som vill vara med. Barn och ungdomar uppmuntras också att skapa egen konst. I vår, till exempel, kommer vi att ha en Mandala-utställning, då kommer vi att jobba med barn ute på förskolorna.

Vad visas nu?

- Utställningen Next stop Blomstermåla med bilder av fotografen Conny Brehmer på artister som gästat Blomstermåla Folkets Hus under 70-80-talen, bland annat tidiga bilder på Abba, Imperiet och Ted Gärdestad. Den hänger till 17 februari. Vi försöker ha en-två utställningar per månad och det är alltid fritt inträde.  

Hur väljer ni ut vilka som får ställa ut hos er?

- Vi vill ha en variation och utställningarna ska spegla vår samtid och vår historia. Vårens program kommer att läggas ut på vår Facebooksida Nya Rågsveds Folkets Hus.

Prispengarna på 10 000 kronor – vad ska de gå till?

- Vi har bildat en kulturkommitté i år, med tre Rågsvedsbor ihop med två anställda från oss. De kommer att hitta på någon bra aktivitet kopplad till vår utställningsverksamhet som Rågsvedsborna får ta del av.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43