Foto: Jannie Flodman

Rågsveds-förskola byggs ut

Förskolan på Spårfinnargränd i Rågsved ska få en avdelning till. Ombyggnationen sker i vinter och då kommer cirka 70 barn att evakueras till andra förskolor.

  • Publicerad 11:31, 20 aug 2019

Förskolan på Spårfinnargränd 17A är gammal och trångbodd. Nu ska förskolan renoveras och samtidigt byggs den om för att rymma ytterligare en avdelning, fem istället för fyra. Det gör också att fler barn kommer att få plats där framöver. Stadsdelen räknar med att förskolan ska kunna ta in totalt 90 barn när allt är klart.

Många nya bostäder planeras i Rågsved och då behövs fler förskoleplatser, samtidigt ligger förskolan bra till nära kollektivtrafik och har en stor gård med mycket natur, resonerar stadsdelen.

Golvet bedöms vara i så dåligt skick att det betraktas som en riskkonstruktion och det finns också en vattenskada i köket. Därför behöver förskolan renoveras, enligt stadsdelen. Nya väggar och golv ska också göra att akustiken inomhus blir bättre.  

Under tiden som förskolan renoveras och utökas kommer barnen att evakueras till förskolorna på Spårfinnargränd 12 och Bjursätragatan 118. En möjlig byggstart är vintern 2019, enligt stadsdelen, och arbetet beräknas ta cirka nio månader.

Nya tobakslagen slår hårt mot kioskägare

Nyheter Laheeb förlorade tillståndet och nästan hela dagskassan Den nya tobakslagen slår hårt mot de som nekas att handla med cigaretter. "Jag funderar på att sälja min butik, men då blir jag arbetslös", säger en före detta tobakist. Han hävdar att hans dagskassa...tisdag 18/2 20:00

Restaurangen på Farsta gård stängd – igen

Nyheter Infekterad strid i idyllen: "Plötsligt bara slutade verksamheten" Drygt ett år efter nyöppnandet har den nya restaurangägaren försvunnit från lokalerna på Farsta gård, efter en infekterad strid med Farsta föreningsråd.tisdag 18/2 16:30