Rågsveds fritidsgård. Foto: Sacharias Källdén

Rågsveds fritidsgård håller stängt året ut

Rågsveds fritidsgård kommer fortsätta att vara stängd, minst året ut. Det säger stadsdelen och orsaken är att de ännu inte vet hur de ska jobba.

  • Publicerad 11:59, 13 dec 2019

Det var för tre veckor sedan som stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör valde att stänga Rågsveds fritidsgård. Orsaken är att unga som tidigare hängt på gården, men nu har blivit för gamla, vill komma in.

Personalen har svårt att avvisa dem utan att det blir tjafs och efter att ha prövat flera metoder – bland annat enskilda samtal – som inte har fungerat, valde man att stänga gården helt.

Nu står det klart att Rågsveds fritidsgård inte kommer att öppna mer i år.

– Vi har workshops där vi pratar om arbetssätt och konsekvenser och hur vi kan jobba framöver för att det ska bli så bra som möjligt, och vi är inte klara med det ännu, säger Kersti Tagesson, chef för bland annat stadsdelens fritidsgårdar.

Det betyder att gården kommer att hållas stängd under ungdomarnas jullov. Rågsveds fritidsgård har minst 60 ungdomar som är där varje vecka och deltar i olika aktiviteter. De hänvisas istället till fritidsgårdarna i Hagsätra och Högdalen.

Stadsdelen stänger Rågsveds fritidsgård