Upprustning på g i Rågsved. Foto: Sacharias Källdén

Rågsvedsbor ska få finare gårdar

Familjebostäder ska rusta upp gårdarna kring sina hus i Rågsved. Nästan 1 000 hushåll berörs och arbetet drar igång senare i vår.

  • Publicerad 14:47, 28 mar 2019

Familjebostäder ska rusta upp gårdar och utemiljöer runt fyra av sina hus i Rågsved under året. Det är Stövargatan, Vallhornsgatan, Lurstigen och Bjursätragatan som berörs, totalt 965 hushåll.

Exempel på vad som skulle kunna göras?

– Vi vill satsa på förbättringar som ökar trivseln, säkerheten och tryggheten i området. Några exempel kan vara att utveckla lekplatser, förbättra belysning och göra utemiljön mer tillgänglig så att alla kan nyttja den. Det kan också handla om att ta bort buskage, sly och träd vid mötesplatser, gångstråk och trappor, säger Helena Jergander, kommunikatör på Familjebostäder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Lekplatserna kan få ny lekutrustning för barn i alla åldrar och mötesplatser och gårdar kan få nya buskar och blommor, tillägger hon.

Det kommunala fastighetsbolaget har fått bidrag från Boverket till upprustningen och arbetet genomförs 2019-2020. Och det ska ske i samarbete med hyresgästerna.

– Under våren kommer vi därför att träffa Rågsvedsbor vid flera tillfällen för att höra hur de vill ha det. De idéer som kommer fram kommer sedan att påverka upprustningen, säger Helena Jergander.

V: Staden måste försöka rädda Melodybox

Nyheter "Söderort behöver det här" Vänsterpartiet vill att staden försöker hitta ett kryphål i detaljplanen som gör att Melodybox kan räddas. Går inte det ska staden hjälpa det privata kulturstället att hitta en ny lokal, anser V.torsdag 18/4 14:11

Här kan Skarpnäck få modulhus

Nyheter Bygglovsansökan inskickad Vid Skogsfurans väg i Skarpnäck vill staden bygga 37 lägenheter i sex modulhus.torsdag 18/4 12:09