Upprustning på g i Rågsved. Foto: Sacharias Källdén

Rågsvedsbor ska få finare gårdar

Familjebostäder ska rusta upp gårdarna kring sina hus i Rågsved. Nästan 1 000 hushåll berörs och arbetet drar igång senare i vår.

  • Publicerad 14:47, 28 mar 2019

Familjebostäder ska rusta upp gårdar och utemiljöer runt fyra av sina hus i Rågsved under året. Det är Stövargatan, Vallhornsgatan, Lurstigen och Bjursätragatan som berörs, totalt 965 hushåll.

Exempel på vad som skulle kunna göras?

– Vi vill satsa på förbättringar som ökar trivseln, säkerheten och tryggheten i området. Några exempel kan vara att utveckla lekplatser, förbättra belysning och göra utemiljön mer tillgänglig så att alla kan nyttja den. Det kan också handla om att ta bort buskage, sly och träd vid mötesplatser, gångstråk och trappor, säger Helena Jergander, kommunikatör på Familjebostäder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Lekplatserna kan få ny lekutrustning för barn i alla åldrar och mötesplatser och gårdar kan få nya buskar och blommor, tillägger hon.

Det kommunala fastighetsbolaget har fått bidrag från Boverket till upprustningen och arbetet genomförs 2019-2020. Och det ska ske i samarbete med hyresgästerna.

– Under våren kommer vi därför att träffa Rågsvedsbor vid flera tillfällen för att höra hur de vill ha det. De idéer som kommer fram kommer sedan att påverka upprustningen, säger Helena Jergander.

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08

Fritt fram för bassängbad i Stockholm

Nyheter Söderorts bad har öppnade i veckan – i helgen väntas nytt högtryck Nu har alla stadens utomhusbassänger öppnat för säsongen. Vi träffade Alma som bland annat gjorde bomben ner i Nytorpsbadet.fredag 14/6 15:11