GLAMOUR. Rainbow Gospel vill utmana normerna inom hiphop – med en rejäl dos glitter och glamour. Foto: Julius Lindblom/Andreas Enbuske

Rainbow Gospel utmanar hiphop-stereotyper

Glitter, glädje, glamour – och ett slag för att sprida mer kärlek inom hiphop-världen. Det och mycket mer vankas när Sveriges enda HBTQ-gospelkör ställer till med rap-konsert på Södermalms partybåt Patricia.

  • Publicerad 12:00, 7 maj 2018

Vi vill krossa myten om rap som homofobisk

Det har nu gått 17 år sedan Rainbow Gospel, Sveriges enda HBTQ-gospelkör, först såg dagens ljus genom Regnbågsmässans verksamhet i Gustav Vasa kyrka. Sedan dess har man gått vidare i egen regi som ideell förening och gjort stor succé med framträdanden bland annat i olika tv-program och på Trädgården, Stadsteatern och Moderna Museet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Söndagen 20 maj har det nu blivit dags att äntra scenen på partybåten Patricia, med ett tidigare helt oprövat koncept för kören: hiphop-gospel.

– Vi har sjungit soul och r'n'b förut, bland annat Mary J Blige, men aldrig riktigt gett oss på hiphop. Nu kände vi att vi ville lyfta bra exempel från den fantastiska musiken, som tyvärr ofta kan präglas av en ganska homofob kultur, säger Geraldine Bruttini, sångare i Rainbow Gospel.

Många låtar på schemat

Förutom tolkningar av låtar från bland andra Chance the Rapper och John Legend, har körmedlemmarna själva skrivit egna raptexter som kommer framföras. Medverkar gör även spoken word-artisten och transaktivisten Yolanda Bohm.

– Dels får man ta del av en väldigt personlig upplevelse, många av våra medlemmar delar med sig av sina egna svårigheter i sina låtar. Men så tycker jag också man ska komma och stötta HBTQ-världen genom att visa att rap och hiphop inte behöver vara homofobisk, säger Geraldine Bruttini och tillägger:

– Ja, och så är det ju som vanligt gayklubb på Patricia, så blir det massa härligt glitter och glamour förstås!

För Gaykolonisterna blomstrar kärleken året om

Rainbow Gospel leds av Serny Lilja och Sara Brannäs. Konserten börjar 19.00.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.