Poppis och gratis. Räknestugan i Skarpnäcks kulturhus har blivit ett populärt tillhåll bland många studerande i området. Foto: Moa Lindunger

Räknestugan räknar med fler besök

Räknestugan i Skarpnäck har bara funnits sedan årsskiftet, men har redan blivit ett självklart nav för flera studerande i området. Nu vill de att fler ska hitta dit.

  • Publicerad 14:09, 5 mar 2015

– Det har varit väldigt lyckat. De som hjälper till är så duktiga. De tar det lugnt och förklarar allt väldigt pedagogiskt.

Moa Lindunger är ungdomsledare i Skarpnäcks stadsdelsförvaltning och pratar exalterat om den nya verksamheten. Det är den ideella organisationen Mattecentrum som har startat en räknestuga i Skarpnäcks kulturhus. Hit är alla välkomna som vill ha hjälp att klura ut trixiga matteproblem. Och det har redan lockat flera studerande i området.

– Vi har haft elever från klass 4 ända upp till gymnasiet. Någon har också pluggat på komvux. Så det är verkligen matte för alla, det spelar ingen roll hur gammal du är, säger Moa Lindunger.

På plats finns volontärer med stora mattekunskaper, inte sällan yrkesverksamma ingenjörer och naturvetare. Det som behövs nu är ännu fler elever.

– Det är ju många som tycker att sådana här initiativ ska finnas, men som inte vet att vi finns. Jag har träffat flera föräldrar som är jätteglada för det här. Det är praktiskt att vi är i kulturhuset. Föräldrarna kan slå sig ned med en bok, medan barnen gör läxorna, säger Moa Lindunger.

Drop in-matte

I räknestugan kan du få gratis läxhjälp, men även hjälp med att plugga inför prov eller högskoleprov eller vad du vill.

Du kan få hjälp med matte på högstadie- och gymnasienivå.

Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Du tar med dig mattebok, egen penna, papper, miniräknare och annat material du behöver för att plugga.

Vill du ha hjälp så räcker du upp handen.

Alla är välkomna, oavsett skola, ålder, kön, ursprung eller kunskapsnivå.

Källa: Mattecentrum

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00