Rån. Minst tre gärningspersoner rånade en butik i Vinsta på fredagsförmiddagen. Foto: Leif Oldenburg

Rån mot butik i Vinsta

En butik i Vinsta rånades på fredagsförmiddagen, och förövarna flydde från platsen efter att ha hotat till sig kontanter. En butikspersonal ska ha fått ett slag i huvudet i samband med händelsen.

  • Publicerad 13:45, 5 apr 2019

Strax innan lunch, vid halv tolv, rånades en mindre butik i Vinsta av minst tre gärningspersoner. Genom hot ska personerna ha tilltvingat sig kontanter från personalen.

– En ska ha haft ett pistolliknande föremål och en annan ett stickvapen, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Efter rånet ska gärningspersonerna ha flytt från platsen i riktning mot ett närliggande grönområde. I samband med händelsen ska en ur personalen i butiken ha blivit skadad.

– En ambulans beställdes i samband med att butikspersonalen ska ha fått ett slag i huvudet. Men jag vet inte om personen behövde uppsöka vård på sjukhus, säger Towe Hägg.

Kniv upptäckt

Hundpatrull har kallats in, och lite senare, vid 13-tiden, hittades ett föremål i närheten.

– Man har anträffat en kniv i närområdet, men det går inte att säga att ja det har med händelsen att göra, men inte heller nej. Den är tagen i beslag så får vi se, säger Towe Hägg.

Vid 13.30-tiden var polisen fortfarande på plats för att höra vittnen, och en förundersökning om grovt rån är inledd.

Mammor med hiv får gratis modersmjölk

Nyheter Stockholm först ut i landet Region Stockholm är nu först i Sverige med att dela ut gratis modersmjölksersättning till mammor med hiv, rapporterar P4 Stockholm.måndag 22/7 15:51

Vi är Västerort

Stockholm Direkt