Rån. Minst tre gärningspersoner rånade en butik i Vinsta på fredagsförmiddagen. Foto: Leif Oldenburg

Rån mot butik i Vinsta

En butik i Vinsta rånades på fredagsförmiddagen, och förövarna flydde från platsen efter att ha hotat till sig kontanter. En butikspersonal ska ha fått ett slag i huvudet i samband med händelsen.

  • Publicerad 13:45, 5 apr 2019

Strax innan lunch, vid halv tolv, rånades en mindre butik i Vinsta av minst tre gärningspersoner. Genom hot ska personerna ha tilltvingat sig kontanter från personalen.

– En ska ha haft ett pistolliknande föremål och en annan ett stickvapen, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Efter rånet ska gärningspersonerna ha flytt från platsen i riktning mot ett närliggande grönområde. I samband med händelsen ska en ur personalen i butiken ha blivit skadad.

– En ambulans beställdes i samband med att butikspersonalen ska ha fått ett slag i huvudet. Men jag vet inte om personen behövde uppsöka vård på sjukhus, säger Towe Hägg.

Kniv upptäckt

Hundpatrull har kallats in, och lite senare, vid 13-tiden, hittades ett föremål i närheten.

– Man har anträffat en kniv i närområdet, men det går inte att säga att ja det har med händelsen att göra, men inte heller nej. Den är tagen i beslag så får vi se, säger Towe Hägg.

Vid 13.30-tiden var polisen fortfarande på plats för att höra vittnen, och en förundersökning om grovt rån är inledd.

Så maxar du värdet på din bostad

Nyheter Viktigt med rätt färger om du planerar att sälja En ny undersökning visar vad det är som är det mest kostnadseffektiva åtgärden att göra innan en lägenhetsförsäljning.söndag 16/6 9:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08