Rån. Minst tre gärningspersoner rånade en butik i Vinsta på fredagsförmiddagen. Foto: Leif Oldenburg

Rån mot butik i Vinsta

En butik i Vinsta rånades på fredagsförmiddagen, och förövarna flydde från platsen efter att ha hotat till sig kontanter. En butikspersonal ska ha fått ett slag i huvudet i samband med händelsen.

  • Publicerad 13:45, 5 apr 2019

Strax innan lunch, vid halv tolv, rånades en mindre butik i Vinsta av minst tre gärningspersoner. Genom hot ska personerna ha tilltvingat sig kontanter från personalen.

– En ska ha haft ett pistolliknande föremål och en annan ett stickvapen, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Efter rånet ska gärningspersonerna ha flytt från platsen i riktning mot ett närliggande grönområde. I samband med händelsen ska en ur personalen i butiken ha blivit skadad.

– En ambulans beställdes i samband med att butikspersonalen ska ha fått ett slag i huvudet. Men jag vet inte om personen behövde uppsöka vård på sjukhus, säger Towe Hägg.

Kniv upptäckt

Hundpatrull har kallats in, och lite senare, vid 13-tiden, hittades ett föremål i närheten.

– Man har anträffat en kniv i närområdet, men det går inte att säga att ja det har med händelsen att göra, men inte heller nej. Den är tagen i beslag så får vi se, säger Towe Hägg.

Vid 13.30-tiden var polisen fortfarande på plats för att höra vittnen, och en förundersökning om grovt rån är inledd.

Tid för årets sötchock på 4H-gårdarna

Nyheter Bäää. Nu lammas det för fullt i Västerort och Järfälla Nu våras det i Stockholms hagar och hägn – och det brukar innebära en våg av gullighet i form av små ulliga lamm. Vi har kollat var storken har varit och vilka som fortfarande går i väntans tider.torsdag 18/4 16:26

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Nyheter Så gör du om du vill delta Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara medtorsdag 18/4 16:22

Vi är Västerort