Rån. En bank i Djursholm rånades på måndagskvällen. Några timmar senare hittades vad man tror är den misstänkta flyktbilen. Foto: Leif Oldenburg

Rånade bank i Djursholm – flydde i bil

På måndagskvällen rånade flera gärningspersoner en bank i Djursholm. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen, och rånarna flydde sedan i en personbil.

  • Publicerad 09:26, 29 jan 2019

Strax före 18 rånades en bank i Djursholm. Vaktbolaget fick ett larm från personalen som uppgav att de blivit rånade. Det ska röra sig om flera maskerade personer, som gick in på banken och fick med sig någon form av gods.

– Det ska vara minst tre gärningspersoner det rör sig om. Det fanns inget synligt vapen eller vapenliknande föremål, men de hade någon form av tillhygge, säger Mats Eriksson på polisens ledningscentral.

När gärningspersonerna fått med sig godset lämnade de platsen i en bil. Polisen kom till banken och har hört vittnen. Ingen person ska ha skadats i samband med rånet.

– Rånarna åker i riktning mot Djursholms slott, man har fått med sig gods från banklokalen, men det är oklart vad, säger Mats Eriksson.

Lagt ut fotanglar

Till ledningscentralen kom det under kvällen uppgifter om att fotanglar var utlagda på bland annat Stockholmsvägen och vid Norevägen korsningen Vendevägen.

Några timmar senare hittade man ett fordon som man misstänker vara fordonet rånarna lämnade banken i.

– Fordonet hittades på Hildingavägen strax före åtta, tekniker är på plats, säger Mats Eriksson.

Händelsen rubriceras som grov stöld. Ingen är ännu gripen för rånet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30