Rån. En bank i Djursholm rånades på måndagskvällen. Några timmar senare hittades vad man tror är den misstänkta flyktbilen. Foto: Leif Oldenburg

Rånade bank i Djursholm – flydde i bil

På måndagskvällen rånade flera gärningspersoner en bank i Djursholm. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen, och rånarna flydde sedan i en personbil.

  • Publicerad 09:26, 29 jan 2019

Strax före 18 rånades en bank i Djursholm. Vaktbolaget fick ett larm från personalen som uppgav att de blivit rånade. Det ska röra sig om flera maskerade personer, som gick in på banken och fick med sig någon form av gods.

– Det ska vara minst tre gärningspersoner det rör sig om. Det fanns inget synligt vapen eller vapenliknande föremål, men de hade någon form av tillhygge, säger Mats Eriksson på polisens ledningscentral.

När gärningspersonerna fått med sig godset lämnade de platsen i en bil. Polisen kom till banken och har hört vittnen. Ingen person ska ha skadats i samband med rånet.

– Rånarna åker i riktning mot Djursholms slott, man har fått med sig gods från banklokalen, men det är oklart vad, säger Mats Eriksson.

Lagt ut fotanglar

Till ledningscentralen kom det under kvällen uppgifter om att fotanglar var utlagda på bland annat Stockholmsvägen och vid Norevägen korsningen Vendevägen.

Några timmar senare hittade man ett fordon som man misstänker vara fordonet rånarna lämnade banken i.

– Fordonet hittades på Hildingavägen strax före åtta, tekniker är på plats, säger Mats Eriksson.

Händelsen rubriceras som grov stöld. Ingen är ännu gripen för rånet.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt