Polisen satte in en stor sökinsats efter den cyklande rånaren. Foto: Mostphotos

Rånades av pistolbeväpnad man på cykel

En cyklist beväpnad med ett pistolliknande föremål rånade på måndagskvällen en fotgängare på dennes mobiltelefon i Gubbängen. Polisen har satt in en stor sökinsats efter gärningsmannen som flydde cyklandes från platsen.

  • Publicerad 10:59, 16 aug 2017

Det var vid 17-tiden på måndagskvällen som en man cyklade ikapp en fotgängare i Gubbängen och drog fram ett pistolliknande föremål.

– Han ska ha hoppat av cykeln och börjat vifta med det pistolliknande föremålet. Brottsoffret ska då ha lämnat över en mobiltelefon som den här personen ville åt, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Gärningsmannen cyklade därefter från platsen.

Stor sökinsats

Ingen uppges ha skadats men polisen satte in en stor sökinsats i södra Stockholm efter den cyklande rånaren. Även helikopter deltog under en tid i sökarbetet. Trots det har ingen gripits.

Polisen har nu inlett en förundersökning om rån.

Hur vanligt är det att gärningsmän använder cykel på de här sättet?

– Exakt hur vanligt det är vet jag inte, men det förekommer ju. Det är uppenbarligen ett ganska smidigt sätt att ta sig fram fort där bilar inte kan köra, säger Anna Westberg.

Behöver boende vara oroliga?

– Nej, jag ser ingen anledning till att varna i någon utsträckning. Men ser man någon på cykel med ett pistolliknande föremål kan man ringa 112, säger Anna Westberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48

Nytt skolhus byggs vid Gullmarsplan

Nyheter Blir tre våningar högt – här ska det stå Ytterligare ett skolhus ska byggas vid Värmdö gymnasium. Det ska vara till för särskolans elever och elever med rörelsehinder.onsdag 20/6 11:39