Kärlekens frontfigur Björn Ranelid viger bröllopspar på Stadsmuseets nya borggård på pingstafton. Foto: Privat/Stadsmuseet

Ranelid håller spontanbröllop vid Slussen

Går du i giftastankar? Nu har du chansen att göra slag i saken när staden ordnar bröllop på löpande band vid Slussen – med Björn Ranelid som vigselförättare.

  • Publicerad 14:21, 5 apr 2019

Det är på pingstafton den 8 juni som staden kommer att anordna borgerliga vigslar på Stadsmuseets då nyöppnade borggård vid Slussen.

Vigselförrättare är Södermalmsbon, författaren och kärleksförespråkaren Björn Ranelid, som bland annat framförde följande rader i sin låt Mirakel i Melodifestivalen: "Kärleken, detta under, att leva är att simma, från stranden Jag till stranden Du i havet Vi".

– Valet föll på honom för att han är en härlig färgstark kulturpersonlighet som också blivit en frontfigur för kärlek, så det känns alldeles perfekt, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig på Projekt Slussen.

BESKEDET: Då öppnar Slussens nya "guldbro"

Ceremonin tar cirka tio minuter, och allt från entré till vigsel och hemlig kärleksgåva är gratis. Paren får även bröllopsfotografering på takterrass med utsikt över Katarinahissen och Gamla stan.

Eva Rosman säger att man hoppas hinna viga minst 15 bröllopspar, och det är först till kvarn att anmäla sig via mejl som gäller.

– Vi får se hur stort intresset blir. Man ska ha i åtanke att det är publikt och att folk får komma och titta på. Vi tror att det kommer bli jättefint.

Södermalmsbor överklagar nya tunnelbanan

Bröllopsfesten sammanfaller med evenemanget En dag på Slussen som arrangeras av staden för fjärde gången i år. Förutom marknad med musik, mat och ansiktsmålning på Södermalmstorg kommer även en ny utställningslokal att invigas på platsen.

Gift dig vid Slussen

När: 8 juni mellan 11-16
Var: Stadsmuseets borggård, Slussen
Vigselförrättare: Björn Ranelid
Ta med: Hindersprövning och giltig legitimation
Bröllopspianist: Philip Olsson
Anmälan: slussen@stockholm.se