Rånvåg kring Gullmarsplan

Under den senaste veckan ska ytterligare sex rån- och rånförsök ha inträffat i området kring gröna linjen.

  • Publicerad 17:30, 28 dec 2018

Trots ett tajtare samarbete mellan tre lokalpoliskontor i Söderort säger polisen att de fortfarande har problem med flertalet personrån. Polisen i Globen bekräftar att de under de senaste tre- fyra veckorna varit betydligt fler personrån än vanligt.

– Det är oftast så att det är ett fåtal personer som utför många rån. Och det är det vi hoppas på nu men utifrån de signalement vi fått in från den senaste veckans rån verkar så inte vara fallet, säger Daniel Granström kommunpolis i Globen och han lägger till att gärningsmännens åldrar är varierande.

Under veckan som passerat har minst sex rån- och rånförsök inträffat inom Globenpolisens område. Av totalt fyra genomförda rån ska tre av dessa ha skett vid Gullmarsplan och ett vid Årstaberg.

– Jag tror det är en del av vägen – de har lagt mer resurser i innerstan för att bli kvitt kriminaliteten. Och polisen jobbar hårt inne i City men då trycks brottsligheten ut i kanterna och speciellt kring mötesplatser som just Gullmarsplan, säger Daniel Granström som även framhäver att de gör allt de kan med de resurser som finns.

– Sedan är Globenpolisens område betydligt mycket större än i stan. Och vi har mindre resurser än Citypolisen, säger han och fortsätter:

– Men vi jobbar mycket med närvaro och vara på plats. Skingra stora grupper som bara står och hänger.

Polisen i området har större problem än vanligt när det kommer till personrån. Foto: Mostphotos

Händelser som anmälts till lokalpolisen-Globens område senaste veckan

Rån, Årstaberg, 181222 kl.18.30

Med våld stal en gärningsman ägodelar från målsägande. Ingen gripen.

Försök till rån, Enskede, 181222 kl. 21.20

Tre gärningsmän dök upp framför offret och försökte med hot få denne att lämna ifrån sig sina ägodelar men de lyckades inte.

Rån, T-bana Gullmarsplan 181222 kl. 22.45

Gärningsmannen slog offret i ansiktet och tog dennes väska och lämnade perrongen. En vän till gärningsmannen gav sedan tillbaka väskan till offret.

Rån, Gullmarsplan 181223 kl. 02.48

Tre gärningsmän rånade med hot och våld målsägande och fick med sig dennes ägodelar.

Rån, Busstorget Gullmarsplan 181225 kl. 16.30

Tre män rånade målsägande på ägodelar och polispatrull kom till platsen och kunde gripa två personer.

Försök till rån, Skarpnäck 181227 kl. 07.00

Maskerad man hotade med pistol och krävde pengar från målsägande. När det misslyckades lade gärningsmannen ner pistolen och plockade fram en kniv. En annan person kom gåendes varpå gärningsmannen gömmer sin kniv och målsägande hann gå undan.

Så rena eller smutsiga är Stockholms bad

Nyheter LISTA: Baden där du kan kasta dig i – men här ska du inte hoppa i plurret Staden genomför ständigt vattenprover på Stockholms allmänna badplatser för att säkerställa att vattnet inte utgör någon hälsorisk. Här är resultatet av ditt bads senaste mätning.tisdag 25/6 19:00

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20