Världskända artisten ASAP Rocky är på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Foto: Leif Oldenburg

Rap-stjärnan blir kvar i häktet

Världskända artisten ASAP Rocky sitter häktad i Stockholm, på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Nu har Högsta domstolen valt att inte pröva överklagan av häktningen, skriver Aftonbladet.

  • Publicerad 11:33, 8 jul 2019

ASAP Rocky hade nyligen avslutat sin spelning på festivalen SMASH på Stadion när han och tre av hans livvakter greps klockan 01.00 natten till onsdagen förra veckan. I torsdags meddelade åklagarmyndigheten att tre män begärdes häktade för en misshandel som ägde rum vid Hötorget förra söndagen. En av dem är ASAP Rocky.

Rapstjärna häktas för grov misshandel

Häktningsbeslutet överklagades till hovrätten samma dag, men där avslogs överklagandet, skriver Aftonbladet. ASAP Rockys advokat överklagade sedan till Högsta domstolen.

– Vi har begärt att ärendet skickas till Högsta domstolen eftersom hovrätten valde att inte titta på det. Man har valt att följa en grundregel om risk för flyktfara som jag inte tycker går att applicera på det aktuella fallet. Personen i fråga är ju välkänd och har inget att vinna på att undvika en rättegång i Sverige, säger advokat Henrik Olsson Lilja till TT.

Nu står det klart att Högsta domstolen inte kommer att pröva överklagan, rapporterar Aftonbladet.