Claudio Britos, insnöad på E4/E20.

Rapport från E4: "Folk har stått stilla i två timmar"

Krypkörning på E4:an in mot stan, totalstopp mot Södertälje. En del har suttit fast i köerna i två timmar. "Vissa ser nästan glada ut. De andra som har jobb-bilar ser lite stressade ut", rapporterar vår fotograf Claudio Britos som själv fastnat i bilköerna.

  • Publicerad 12:22, 28 feb 2018

Jag såg på nyheterna att man inte skulle åka ut, men tänkte att det inte var så farligt

Claudio Britos, fotograf på BotkyrkaDirekt, gjorde som många andra i morse och tog bilen mot jobbet.

– Jag såg på nyheterna att man inte skulle åka ut, men tänkte att det inte var så farligt, säger han från sin bil som just nu står helt stilla vid rondellen innan påfarten till E4:an i Fittja.

Han har suttit och krypkört på vägen i tjugo minuter uppskattar han.

– Det rör sig i krypfart in mot stan, men söderut mot Södertälje är det helt stopp just nu, säger han.

Enligt Claudio Britos är det två lastbilar som har problem med underlaget som orsakar problem.

– Ja, det är två stora bilar som har fått stopp här. Det är väl ofta de större, tyngre fordonen som gör det värre. De har tung last och kommer inte vidare när de måste hålla så låg fart, säger han.

Hur är stämningen där ute?

– Jag har kollat på medresenärerna, man har ju ögonkontakt med varandra. Vissa ser glada ut, typ "vad kan man göra?". De andra som har jobbilar ser lite stressade ut, säger han och avbryter plötsligt sig själv:

– Oj, jävlar här var det också stopp! Jag tror inte jag kommer komma nånstans alltså. Några har gått ur sina bilar och står och pratar med varandra. Jag ska gå ut ur bilen och försöka ta en bild så att ni kan se hur det ser ut. Vi hörs lite senare, säger han.

Magnus Jonsson som suttit fast i köerna i två timmar. "Det är lite roligt att titta på, men jag har en deadline att följa. Jag måste leverera till Örebro efter att ha hämtat min leverans i Huddinge", säger han. Foto: Claudio Britos

"Sånt är livet"

När han återkommer har han pratat med lastbilschauffören Magnus Jonsson som suttit fast i köerna i två timmar.

– Det är lite roligt att titta på, men jag har en deadline att följa. Jag måste leverera till Örebro efter att ha hämtat min leverans i Huddinge, säger han.

Adrian Marica är på väg till jobbet i Kungens kurva och börjar klockan 12. Han har insett att det inte kommer hända.

– Sånt är livet, säger han.

Claudio Britos tycker att alla verkar jobba på så gott de kan i snökaoset.

– Ja jag har sett att det är plogar är ute och plogar vägarna, jag känner att alla försöker göra sitt bästa. Men det känns jobbigt, man vill ju ta sig fram, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.