Plats för hotell. Nu när arkeologerna lämnat Stattomten. Foto: Joakim Kjellberg, Upplandsmuseet

Rapporten: Hotell funkar i Enköping

Ja, en hotelletablering i Enköping skulle fungera. Det visar i alla fall en ny rapport som Stockholm Business Alliance har gjort.

  • Publicerad 14:18, 20 maj 2019

För ett par veckor sedan skrev vi om planerna på att bygga ett nytt stadshotell på stattomten. Men då återstod en sak innan förslaget kunde initieras. Nyligen presenterade Stockholm Business Alliance (SBA) en rapport som presenterar Enköping som en av tre kommuner i regionen som har goda förutsättningar för ytterligare hotelletableringar.

– Rapporten visar att vi har flera tillväxtfaktorer som talar till vår fördel. Det handlar om ett växande näringsliv inom sektorer som driver affärsresenärer, brett service- och upplevelseutbud och goda kommunikationer, säger Cissi Lööv, näringslivschef i Enköping i ett pressmeddelande.

Totalt undersöktes elva kommuner i rapporten. Och tillsammans med Uppsala och Västerås pekas alltså Enköping ut som en stad där ytterligare hotellnäringar behövs.

Enligt Cecilia Lööv, kommunens näringslivschef, är en hotelletablering en viktig komponent för att näringslivet i Enköping ska kunna fortsätta utvecklas.

Enligt rapporten vore en placering centralt i staden lämplig både utifrån god tillgång till service som handel och restauranger.
– Ett centralt beläget hotell skulle betyda oerhört mycket för den fortsatta utvecklingen av hela Enköpings stad. Det känns väldigt spännande att den här rapporten stödjer vårt arbete med att söka efter en hotellaktör som vill verka i Enköping, säger Lööv.

Kommunstyrelsens plan-, mark-, och exploateringsutskott har beslutat att söka efter hotelloperatör som vill bygga och verka på Statt-tomten.

Vad är Stockholm Business Alliance?

Stockholm Business Alliance (SBA) består av 54 medlemskommuner i Stockholmsregionen. En del av uppdraget är att främja investeringar och att marknadsföra regionen. 

Yxjakt på Rådmansgatan

Nyheter Två män anhölls tidigt på söndagens morgon, misstänkta för grovt olaga hot. Beväpnade med yxa jagade de tre andra män genom delar av centrala Enköping.söndag 22/9 9:24

Blåljus: inbrott, misshandel och bilförare drogmisstänkta

Nyheter Det var varit ett dygn som liknar många andra helger i Enköping. Någon kör med droger i kroppen, en cykel och en mobiltelefon stjäls ett inbrott anmäls. Här är Blåljus lördag:lördag 21/9 10:57