Strul i tågtrafiken. Foto: Mostphotos

Ras i tunnel – stora störningar i tågtrafiken

Det är störningar i fjärrtågstrafiken söder om Stockholm på tisdagsmorgonen efter att ett klippblock rasat ner på spåret. Även pendeltågstrafiken påverkas.

  • Publicerad 09:23, 17 apr 2018

Det var runt klockan 06.20 på tisdagen som ett klippblock eller stor sten rasade ner från taket på en av de tunnlar som finns på det snabb- och fjärrtågsspår mellan Flemingsberg och Södertälje Syd.

– Totalstopp har det inte varit någon gån men ett tåg som skulle gått just då blev en timme sent. Men sedan har det legat och pendlat mellan 15 minuters restidsförlängning, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fjärr- och snabbtågen är omdirigerade till de spår som normalt sett är vigda åt pendeltågen. Detta kan göra att det uppstår vissa enstaka förseningar på pendeltågen men enligt Christian Hoffman på SL:s presstjänst rullar det mesta på bra.

Raset har skett i en av de tunnlar som finns i Grödinge.

– Det finns en spårdragning från Fleminmbsberg till Södertälje Syd över Grödingefältet. I det spåret kör normalt bara snabbtåg och regionaltåg. Här finns ett antal tunnlar. Det är i en av dem som ett klipblock eller större sten trillat ner på spåret, säger Bengt Olsson på Trafikverket.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En tunnelexpert är på plats för att undersöka om det finns risk för ras på fler ställen.

– När vi fått bort klippblocket måste vi också kolla om det är något fel på själva spåret. Och ta reda på varför det lossnat, säger Bengt Olsson.

Resenärer uppmanar att hålla koll på Trafikverket.se, SL.se samt SJ.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.