Prisas. Kårstaborna Rasmus och Kenny Åkerberg med sitt färdiga bidrag till Custom Motor Show i helgen. Hur bilen såg ut från början till höger. Foto: Pernilla Åkerberg

Rasmus från Kårsta har Sveriges tredje snyggaste epa

När de snyggaste epa-traktorerna skulle utses på Skandinaviens största bil- och mc-show i helgen kom epan som Kårstabon Rasmus Åkerberg byggt på tredje plats.

  • Publicerad 16:38, 23 apr 2019

Helgen den 19-22 april anordnades bil- och mc-mässan Bilsport Performance & Custom Motor Show 2019 i Jönköping, där bilnördar från hela världen ställer ut sina pimpade bilar och kan vinna priser för hur snygga och välutrustade deras bilar är.

En av pristagarna var Rasmus Åkerberg, 17, från Kårsta vars epa-traktor tog honom till prispallen.

– Jag bara kollade på pappa och började nästan gråta. Vi hade absolut inte räknat med att komma i topp tre. Det blev ju en chock när de sa våra namn och vi fick komma upp på scenen. Det var helt sjukt, säger han.

Rasmus Åkerberg går andra ring på fordonsprogrammet på Vallentuna gymnasium och var med och tävlade med sin BMW Compact E46-epa, som han har byggt hemma i garaget i Kårsta.

– Det är väldigt många timmar i garaget. Jag har i princip bara ätit, gått i skolan och varit i garaget, berättar Rasmus.

Han och hans epa var ett av tio bidrag som valdes ut att tävla i epa-klassen. När vinnarna korades, och Kårstabon fick ta emot bronspokalen, var det en dröm som gick i uppfyllelse.

– Just att få vara med och tävla på den här mässan i Jönköping, som jag varit med pappa på sen jag var fem år, det är som att uppleva en dröm. Och jag hoppas att jag kanske kan vara en förebild för någon annan femåring. Man ska aldrig ge upp sina drömmar, säger Rasmus, som vill rikta ett tack till sina föräldrar som hjälpt honom under resans gång.

Rasmus berättar vidare om epa-kulturen, som är en stor del av hans liv.

– I stort sett alla jag känner har kommit från den här kulturen. Man åker på träffar och på helgerna är man ute med epan. Det är jätteroligt. Alla är så trevliga och snälla och man träffar människor som har samma intresse och tycker det är lika roligt som jag, säger Rasmus Åkerberg.

Kom trea. Två glada Åkerberg lämnade bil- och mc-mässan i Jönköping med bromspokal. Den vinnande epan i bakgrunden. Foto: Pernilla Åkerberg

Nu öppnar utomhusbaden i Norrort

Nyheter Guide: ✓Priserna ✓Hitta hit ✓Bassängerna Temperaturen stiger och i dagarna öppnar även utomhusbassängerna i Norrort. Vi har listat allt du behöver veta om badplatserna.fredag 24/5 12:12

Lenas hästjobb för högvakten framåt

Nyheter Kälvestabon är generalsekreterare för beridna högvakten Många håller nog med om att den beridna högvakten är en mäktig syn på Stockholms gator. Vi följde med Lena Linn, generalsekreterare och Kälvestabo, in bakom kulisserna.fredag 24/5 12:05
Stockholm Direkt