Scennerver. "I början är det jättenervöst när man går upp på scen, men när det släpper blir det bara roligare och roligare." Foto: Mikael Andersson

Rasmus från Skälby blir Peter Pan på scen

Peter Pan eller Rasmus Kälvenstam från Skälby? Nu tar sig 13-åringen an rollen som pojken som aldrig vill bli vuxen. Drömmen är att stå på scen även i framtiden.

  • Publicerad 16:43, 13 mar 2019

Hittat hem. "I framtiden vill jag både sjunga och bli skådespelare för teater och film. Jag har fastnat för det här." Foto: Mikael Andersson

"I hela mitt liv har jag älskat att stå i centrum. Att sjunga, dansa och spela teater. Jag gillar kombinationen av allt, men främst teater. Jag tycker om att prata framför folk, och blir bara glad när vi har presentationer i skolan!

Jag har alltid varit med och uppträtt på avslutningar och sånt, och häromåret fick jag tips om en teatergrupp som skulle sätta upp 'Vi på Saltkråkan'. Jag gick på audition och fick rollen som Johan och Niklas. Vi spelade föreställningen förra sommaren, det är jättekul att få hålla på med det här på fritiden utanför skolan också!

När samma teatergrupp sökte folk till 'Peter Pan' gick jag på audition igen. Jag läste in manus, och fick komma dit och sjunga, skådespela och improvisera. Och jag fick huvudrollen! Att spela Peter Pan passar hur jag är; han är sprallig och uppe och flyger hela tiden. Man får göra mycket saker!

Mer roligt än nervöst

Ibland kan barnen i publiken börja ställa frågor mitt i föreställningen. Då får man antingen stänga av det eller försöka svara samtidigt som man spelar. För att minnas alla repliker försöker jag mest koppla ihop dem med rörelser som jag gör på scen, då blir det lättare att komma ihåg. Och när jag övar in manus hemma får mamma läsa den andra rollen.

I början är det jättenervöst när man går upp på scen, men när det släpper blir det bara roligare och roligare. I framtiden vill jag både sjunga och bli skådespelare för teater och film. Jag har fastnat för det här."

Det här är Rasmus

Namn: Rasmus Kälvenstam

Ålder: 13

Bor: Skälby

Gör: Syns just nu i rollen som Peter Pan i en uppsättning på Bristol i Sundbyberg, som sätts upp av Lilla Parken. Gillar att både sjunga, dansa och skådespela.

Stockholm Direkt