Råtta. Vid en inspektion på en Enköpingsrestaurang hittades råttspillning. Foto: Mostphotos

Råttbajs hittat på restaurang

Råttspillning hittades på flera ställen på Enköpingsrestaurang.

  • Publicerad 08:51, 22 aug 2019

Den 12 augusti inkom ett klagomål till miljö-och byggnadsförvaltningen från en restaurangbesökare som hade sett en råtta springa ur restauranglokalen och ut på uteserveringen. Den klagande hade berättat för personalen, men upplevde att personalen inte hade tagit det på allvar.

Samma dag som klagomålet inkom gjorde en av kommunens livsmedelsinpektörer en inspektion på den angivna krogen och fann där råttspilning på två platser i lokalen. Dels i ett beredningsrum i närheten av en oförsluten mjölpåse samt under kassaapparaten.

Vid besöket konstaterades en rad andra brister. Bland annat förvarades personalens rena arbetskläder och handdukar på personaltoaletten, och golvet var dåligt rengjort.

Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att förelägga verksamheten att:

1. Städa lokalen noggrant så att all råttspillning är borta.

2. Se till att det är ordning i lokalen och att all golvförvaring tas bort.

3. Se till att rena arbetskläder förvaras åtskilt från personalens toalett.

Punkterna kommer att följas upp med extra kontroller.

Flera stölder mot arbetsfordon – var det tjuvarna som jagades?

Nyheter En stöldvåg kan vara på väg att stoppas. I en bil påträffad i Järfälla hittades gods från ett av flera inbrott i arbetsfordon i Enköping under den senaste tiden.tisdag 24/9 10:40

Borrningar stör trafik på Salavägen

Nyheter Sanering. Marken under Salavägen ska undersökas Från september till november görs undersökningar inför saneringen av Enköpingstvätten. Det gör att Salavägen delvis kommer att spärras av. – Det blir begränsad framkomlighet vissa tider, säger Ulf...måndag 23/9 16:16