Mord. En stor rättspsykiatrisk utredning har inletts i fallet om den man som misstänks för försök till mord på en äldre kvinna i Sollentuna. Foto: Anton Kyhlbäck

Rättegången om Kärleksudden nära slutet

Rättegången om misshandeln vid Kärleksudden lider mot sitt slut. Nu ska den misstänkte genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, och i slutet av april hålls den sista rättegångsdagen.

  • Publicerad 11:36, 26 mar 2020

I februari väcktes åtal mot den unge man som misstänks försök till mord på en äldre kvinna i fjol vid Kärleksudden i Norrviken, Sollentuna.

Han misstänks för en rad brott under sex åtalspunkter. Däribland grovt barnpornografibrott och misshandel.

Åtal väcks efter misshandeln på Kärleksudden

I mars inleddes förhandlingarna och i slutet av april väntas den sista rättegångsdagen hållas. Först ska den misstänkte mannen genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

– Det här fallet är av ganska udda karaktär, och då brukar man ta beslut om en sådan, säger åklagaren Ewa Tvängström till SollentunaDirekt.

Det sista rättegångsdatumet är utsatt till den 22 april.

Den misstänkte har till viss del erkänt brotten. Mikael Westerlund, försvarsadvokat, säger att beslutet om en större rättspsykiatrisk utredning var väntad.

Hans klient nekar dock gällande åtalspunkten om försök till mord:

– Frågan för rätten är att avgöra om det finns övertygande bevisning för försök till mord. Vår uppfattning är att det här är ett misshandelsbrott och inte försök till mord, säger Mikael Westerlund.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trädgårdsorkestern rycker ut där musiken behövs som mest

Nyheter Trion ska hålla minikonserter i trädgårdar En musikertrio ska inta trädgårdarna i Sollentuna för att sjunga och spela allt från klassiska visor till moderna popsånger som ett avbrott i isoleringen.fredag 5/6 15:01

Planerna för Södra Häggvik tar form

Nyheter ✓Skola för 900 elever planeras ✓Tusentals nya bostäder Sollentuna kommun går vidare med ett avtal för Stinsen. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande menar att det är en pusselbit som faller på plats för stadsutvecklingen i Häggvik.fredag 5/6 15:00

Socialnämnden kan gå 40 miljoner back

Nyheter Ny prognos för budgeten 2020 Socialnämnden beräknas få ett underskott på 43 miljoner kronor, visar en ny rapport. Nu får kommunledningskontoret gå in för att tillsammans med nämnden arbeta fram en ny budget.fredag 5/6 8:00
Stockholm Direkt