Mord. En stor rättspsykiatrisk utredning har inletts i fallet om den man som misstänks för försök till mord på en äldre kvinna i Sollentuna. Foto: Anton Kyhlbäck

Rättegången om Kärleksudden nära slutet

Rättegången om misshandeln vid Kärleksudden lider mot sitt slut. Nu ska den misstänkte genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, och i slutet av april hålls den sista rättegångsdagen.

  • Publicerad 11:36, 26 mar 2020

I februari väcktes åtal mot den unge man som misstänks försök till mord på en äldre kvinna i fjol vid Kärleksudden i Norrviken, Sollentuna.

Han misstänks för en rad brott under sex åtalspunkter. Däribland grovt barnpornografibrott och misshandel.

Åtal väcks efter misshandeln på Kärleksudden

I mars inleddes förhandlingarna och i slutet av april väntas den sista rättegångsdagen hållas. Först ska den misstänkte mannen genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

– Det här fallet är av ganska udda karaktär, och då brukar man ta beslut om en sådan, säger åklagaren Ewa Tvängström till SollentunaDirekt.

Det sista rättegångsdatumet är utsatt till den 22 april.

Den misstänkte har till viss del erkänt brotten. Mikael Westerlund, försvarsadvokat, säger att beslutet om en större rättspsykiatrisk utredning var väntad.

Hans klient nekar dock gällande åtalspunkten om försök till mord:

– Frågan för rätten är att avgöra om det finns övertygande bevisning för försök till mord. Vår uppfattning är att det här är ett misshandelsbrott och inte försök till mord, säger Mikael Westerlund.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

90-åriga Barbro firades på coronaavstånd

Nyheter Överraskades från grusgången av familjen Barbros stora 90-årskalas fick skjutas på framtiden. Hennes familj tyckte dock att dagen inte kunde gå helt obemärkt förbi – och anordnade ett lite annorlunda firande.tisdag 31/3 9:10

Kyrkan flyttar ut på internet

Nyheter Ställer in all verksamhet förutom dop, vigsel och begravningar Med undantag för kärnverksamheterna pausar nu Sollentuna församling alla evenemang i sina lokaler. Istället hålls livesändningar med musik och böner på sociala medier.måndag 30/3 16:43

Tidigt påskägg till ambulanspersonalen

Nyheter Camilla stödjer sjukvårdspersonalen under coronakrisen I år kom påsken tidigt för ambulanspersonalen. Det såg Edsbergsbon Camilla Johansson till när hon på fredagen lämnade över elva (!) kilo godis.måndag 30/3 9:01
Stockholm Direkt