Södertörns tingsrätt. Rättegången mot de två åtalade män som misstänks för dubbelmordet i Sätra avslutades den 18 december. Foto: Martin Brusewitz

Rättegången om Sätramorden tas om

Om en vecka skulle domen meddelas. Men nu måste hela rättegången om dubbelmordet i Sätra tas om, eftersom att domaren blivit akut sjuk.

  • Publicerad 16:56, 8 jan 2020

Två personer, 27 och 28 år gamla, åtalades i december förra året för att ha mördat två personer i en källare i Sätra i april 2019.

En tredje person, som också var med vid tillfället, skulle också ha åtalats om han inte hade blivit mördad, enligt åklagaren Daniel Insulander när rättegången inleddes den 4 december.

Huvudförhandlingarna avslutades den 18 december, och åklagaren yrkade då på livstids fängelse, lagens strängaste straff.

– Vår uppfattning är att den här gärningen är så pass brutal och i en kriminell miljö. Den är av den digniteten, sade han då till SkärholmenDirekt.

Blev akut sjuk

Domen var schemalagd att meddelas av tingsrätten den 15 januari, och bara en vecka kvarstod alltså av efterarbetet med domen, när domaren i fallet blev akut sjuk.

Det innebär att hela rättegången måste tas om, med ny domare och ny nämnd.

Enligt pressmeddelandet kommer den nya huvudförhandlingen att hållas "så snart som möjligt", och en huvudförhandlingsplan kommer att publiceras inom kort.

Ett pressmeddelande som kom strax efter gjorde gällande att de två åtalade männen kommer att fortsätta sitta häktade fram tills dess.