Uppdatering. Mörby Centrum ska uppdatera sitt parkeringssystem efter kritik från besökarna. Foto: Rolf Andersson

Rättelse: Mörby Centrum står fast vid tvåtimmarsregeln

Parkeringssystemet i Mörby Centrum har kritiserats av ett flertal besökare. Nu ska centrumet uppdatera sitt system, men tvåtimmarsregeln gäller fortfarande.

  • Publicerad 16:05, 5 nov 2018

I augusti bytte Mörby Centrum ut sitt parkeringssystem, från p-skiva till kameraregistrering. Kamerorna fotar bilarnas registreringsnummer, och håller på så sätt koll hur länge kunden stått i garaget.

Kundparkeringen har skapat frustration hos många besökare. För ett tag sen skrev vi om att många tyckte att två timmar var för kort tid, och att man var irriterad över att det gällde totalt under ett dygn.

Något annat som blivit uppmärksammat är att det stått fel på displayen när kunder åkte ut ur centrum. Trots att de stått max två timmar har det vid tillfällen stått att de ska betala.

– Det har varit vid några tillfällen som datorerna visar fel. Någon gång har det stått fel, men i regel fungerar det, sa Håkan Larsson, centrumchef till Danderyds Nyheter i september.

"Ska inte fungera som en infartsparkering"

Men nu meddelar Mörby Centrum att man har lyssnat på besökarnas synpunkter, och att en uppdatering av kamerasystemet ska ske. Mellan november och januari kommer besökarna att få återgå till p-skiva eller biljett när de besöker centrumet, medan det nya systemet installeras.

– Efter input och synpunkter från våra besökare förbättrar och uppdaterar vi vårt parkeringssystem för att göra det ännu bättre. Självklart vill vi att det ska vara enkelt att besöka Mörby Centrum, säger Håkan Larsson i ett pressmeddelande.

Men någon ändring av tvåtimmarsregeln blir det inte. Det nya systemet kommer fortfarande innebära gratis parkering i två timmar.

– Däremot är planen att vi ska se över möjligheten till att kunna erbjuda butikerna att köpa fler timmar till sina kunder, det är något vi tittar på, säger Håkan Larsson.

Anledningen till att man bara får stå två timmar per dygn är för att ruljansen ska förbättras och att garaget inte ska fungera som en infartsparkering.

Frågor. Värdar fanns på plats för att hjälpa till när det nya systemet infördes. Foto: Lotten Engbom

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt