Taverna Brillo måste få bort råttorna som vistas i restaurangens nedre utrymmen. Foto: Johanna Lundberg/MostPhotos

Råttor på populär krog vid Stureplan

Ett av Stureplans hippare hak har gnagare. Nu kräver miljöförvaltningen att det åtgärdas snarast.

  • Publicerad 13:46, 5 sep 2017

. Det är inte så att folk snubblar på råttor här

Det handlar om Taverna Brillo, del i PG Nilssons krogimperium vid Svampen på Stureplan. Efter ett klagomål från en gäst som hävdar att hen sett en råtta i lokalen, gjorde miljöförvaltningen ett oanmält besök förra månaden.

Vid besöket medgav restaurangchefen att de har problem med råttor i källaren, och att de jobbar med det. Handläggaren på plats fann dock att åtgärderna inte var tillräckliga. Så nu har Brillo en månad på sig innan nästa inspektion.

Skadedjursbekämparen: "Stockholmarna ringer så fort de sett en råtta"

– Det förekommer råttor på restauranger i stan men det är inte vanligt. Det här fallet är inte ett stort problem. På ställen där det är ett stort problem ser man mycket spillning och känner doften av råttor. Det gör man inte här, säger miljöförvaltningens handläggare Sonja Åkerlund.

Klassiskt kebab-ställe på Södermalm prickat för dåligt kött

På Brillo säger presspersonen Jelena Mirkovic att de tar problemet på största allvar, och jobbar tajt med Anticimex och fastighetsägaren för att få bort råttorna.

Efter det förbjudna giftet – här är stadens nya knep för att döda gnagare

– Som på många andra ställen i Stockholm finns det råttor här. Det är alltså i källaren där vi har lager, inte i själva restaurangen. Det är inte så att folk snubblar på råttor här, säger Jelena Mirkovic.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17