Kritisk. "I Almedalen har våra folkvalda ett utmärkt tillfälle att kliva upp ur sandlådan och förklara att alla riksdagens partier ska samtala med varandra och att en majoritetsregering ska styra vårt land efter 2018", skriver Rebwar Hassan (MP) i en debattartikel i Södra Sidan. Foto: Pressbild/Mostphotos, Fredrik Gehlin

Rebwar Hassan (MP): Sluta med hysteriska anti-SD-utbrott

Lögner om invandringens kostnader och konsekvenser har plöjt vägen för SD:s framgångar. Det anser Rebwar Hassan (MP), gruppledare i Skärholmen, som vill att alla partier slutar med hysteriska anti-SD-utbrott. Utspelet går på tvärs mot partiets linje.

  • Publicerad 16:29, 6 jul 2017

"Att ständigt ljuga om invandringens kostnader och konsekvenser har skapat alla de förutsättningar som behövts för att etablera (SD) som ett möjligt regeringsparti.”, skriver Rebwar Hassan (MP), gruppledare i Skärholmen, i en debattartikel på sodrasidan.se.

Hassan (MP): SD framstår som de seriösa i migrationsdebatten

Han menar att partierna, även MP, närmat sig SD:s politik men ändå misslyckats med att fånga upp stämningen bland folk i frågor som rör invandring:

"Folk ser ju dagligen hur rätt (SD) fått i flera frågor /.../ Hysteriska anti-(SD) utbrott med plattityder ger i mångas ögon bara ökad legitimitet för deras egna skifte vad det gäller i politiska sympatier. Det här är medborgare som på goda grunder undrar om deras tidigare partier blivit helt galna.”

Han skriver också att "(SD) framstår idag som de seriösa i migrationsdebatten. Med tanke på hur invandringen påverkar hela Sverige är det inte konstigt”.

Inget stöd från MP

Men Rebwar Hassan får inget medhåll från sitt eget parti.

– Vi håller inte med att MP närmat sig SD. Vi tar starkt avstånd till SD, vi samarbetar helt enkelt inte med rasistiska partier, säger Mats Berglund, ordförande för MP Stockholm och fortsätter:

– Vi ser också att SD ökar i opinionen. Desto viktigare är det att vi står fast vid vår linje att inte samarbeta med ett rasistiskt parti. Vi är motpolen till SD, helt klart.

Är det ett problem för partiet att er gruppledare i Skärholmen driver en annan linje?

– Vi vill ha företrädare som företräder vår politik. Det är grunden att vi har förtroendevalda. Sen måste vi förstå att det finns olika åsikter. Den här åsikten får han stå för själv.

Rebwar Hassan understryker:

"Jag är i likhet med den stora majoriteten av svenskar skeptisk till (SD) men jag begriper, eller tror mig begripa, att vi i god parlamentarisk anda ska eller måste bilda en stark majoritetsregering efter nästa val".

Hassan (MP): SD framstår som de seriösa i migrationsdebatten

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.