Utesluten. Nu har Miljöpartiet uteslutit Skärholmspolitikern Rebwar Hassan. Foto: Petter Beckman

Rebwar Hassan utesluts: "Har allvarligt skadat MP"

En av miljöpartiets företrädare i Skärholmens stadsdelsnämnd, Rebwar Hassan, utesluts nu från partiet. Det skriver han själv i ett mail till SkärholmenDirekt.

  • Publicerad 17:43, 16 okt 2017

– Idag nåddes jag alltså av besked från partistyrelsen att de beslutat att utesluta mig ur det miljöparti jag tillhört så länge. Partiet är nuförtiden visserligen något annat än ett miljöparti men tråkigt är det, skriver Rebwar Hassan i ett mail till SkärholmenDirekt.

SkärholmenDirekt har tidigare skrivit om hur landstingspolitikern och ledamoten i stadsdelsnämnden hängt lös, bland annat efter en debattartikel där han anklagade övriga partier för "att ständigt ljuga om invandringens kostnader och konsekvenser".

– Detta och tidigare uttalanden visar att Rebwar inte är en lämplig företrädare för Miljöpartiet. Hans uttalanden riskerar att bidra till ökad främlingsfientlighet och det finner jag mycket allvarligt, sa gruppledaren för MP i Stockholms stadshus, Mariana Moreira Duarte, då.

Miljöpartiet vill utesluta Rebwar Hassan: "Han skadar partiet"

Nu har Miljöpartiets partistyrelse beslutat att utesluta Rebwar Hassan. Enligt honom själv för att han kritiserat enskilda partifunktionärer.

Han påstår också att partiet är beroende av islamister.

– Miljöpartiet behöver islamisterna och deras röster. Att vara kritisk mot islams irrläror och avslöja islamism, sharia, klanstyren, gängkriminalitet, falsk feminism är nog inte bra om man som parti är beroende på dessas röster, skriver Rebwar Hassan.

"Har allvarligt skadat partiet"

Det är Stockholmsregionens styrelse som skickat in en begäran till partistyrelsen om att utesluta Rebwar Hassan, tidigare i höst. Nu har de alltså fattat sitt beslut.

– Partistyrelsen menar att Rebwar Hassan allvarligt har skadat partiet genom att vid upprepade tillfällen nyttja sin plattform som förtroendevald för partiet för att offentligt sprida grova påhopp och allvarliga grundlösa anklagelser mot andra enskilda medlemmar. Partistyrelse har därför i enighet beslutat att utesluta honom ur Miljöpartiet de gröna, skriver Marléne Tamlin, sammankallande i partistyrelsen, i ett sms till SkärholmenDirekt.

Rebwar Hassan

Rebwar Hassan, bor i Sätra, är född 1959 och har varit MP-medlem sedan 1996. Aktiv politiker sedan 1998.

Idag är han ledamot i Stockholms läns landsting och gruppledare för MP i Skärholmens stadsdelsnämnd.

Han är född i Irak, var som ung aktiv i en kurdisk marxisktisk organisation, utbildade sig till oljeingejör i dåvarande Sovietunionen och kom till Sverige 1991. På väg att doktorera i ”water resources”.