Salla och Masse Salazar med några av skivorna som kommer finnas till försäljning. Foto: Arkivfoto: Johannes Liljeson

Redline säljer hela sin skivsamling

Sugen på att lägga vantarna på originalmusiken bakom Redlines legendariska samplingar? Nu lägger bröderna Salla och Masse Salazar ut sin enorma skivsamling till försäljning.

  • Publicerad 15:30, 29 jan 2019

Desmond Dekkers 007 (Shanty Town), Emil i Lönneberga och Björn Skifs Du!. Det är några låtar som har samplats av Redline recordings under åren, och därmed bör finnas med när en historisk LP-samling från röda linjen läggs ut till försäljning.

– Det här är nog den största samlingen vi tagit emot på en gång. Det har betydelse rent kulturhistoriskt. Vi plåtar av vartenda skiva, säger Mika Snickars på Snickars records, som fått uppdraget att sälja den massiva samlingen.

På söndag börjar utförsäljningen av de över 8000 vinylerna från Redline Recordings i Snickars records lokaler på Söder. Framför allt består samlingen av hiphop, men även av genrer som som jazz och reggae.

Skivsamlingen är, enligt texten i eventet, intakt och innehåller ospelade exemplar av studions egna hiphop-produktioner, testpressar, instrumentaler och udda promotions.

Tog två dagar att flytta

Samlingen tog över två dagar att frakta från Redline records i Norsborg till Snickars, berättar Mika Snickars som tog emot samlingen i slutet av förra sommaren. Många timmar har gått till att fotografera och katalogisera de över 8000 vinylskivorna.

– Musiken är egentligen i alla format inom vinyl. I första hand är det album, tolvor till sjutumssinglar, säger Mika Snickars.

Snickars Records gör liknande utförsäljningar några gånger om året. Detta är dock den största, säger Mika Snickars, som räknar med ett stort intresse:

– Vi får se hur det blir på söndag. Det brukar vara mycket kö.

Samtal med Ametist

Salazarbröderna blev pionjärer inom svensk hiphop när de tillsammans med Dogge Doggelito slog igenom med Latin Kings i början av 90-talet och har sedan dess agerat producenter åt storheter som Linda Pira, Stor, Ison & Fille och Fattaru.

20 år på röda linjen

Den 10 februari möter Salla och Masse Salazar musikjournalisten Ametist Azordegan i ett samtal om skivsamlingen på just Snickars records.

Utförsäljningen börjar nu på söndag och väntas ha sålt slut i slutet av februari.