Två nya ramper ska byggas vid Gillinge trafikplats Foto: Trafikverket/Sweco

Regeringens beslut om Gillinge trafikplats

Regeringen har kommit till ett beslut gällande överklagan om hur trafikplatsen vid E18 i Gillinge ska se ut. Två ramper ska underlätta en förväntad trafikökning.

  • Publicerad 11:32, 30 jan 2018

Planer att ta bort cirkulationsplatsen vid trafikplatsen Rosenkälla och uppföra två ramper, som ska föra trafiken mellan väg 975 och E18, har länge varit i verket. En överklagan lämnades in, men nu har regeringen beslutat att avslå den samma.

I beslutet, som signerats av infrastrukturministern Tomas Eneroth (S), förklarar man att regeringen inte har anledning att göra någon annan bedömning än den som Trafikverket redan gjort.

Vill slå vakt om en säker miljö

Den som har överklagat har som huvudorsak menat att kartan inte ger en klar bild av åtgärderna och en förklaring till den förväntade trafikökningen, och att hen vill fortsätta cykla och gå i området.

Dessutom tycker den som överklagat att det är viktigt att slå vakt om en säker miljö för ryttare och hästar. Bygget kommer, som vi redan skrivit om, se till att förbjuda ryttare på bron.

LÄS MER: Vallentuna får ny trafikplats – hästar kan förbjudas

Anledningen till den nya trafikplatsen är att det finns planer på ett nytt handelsområde strax söder om området. Det är tänkt att tung trafik ska kunna nå Gillinge utan att passera igenom handelsområdet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

20-årig Täbybo filmade samlag i hemlighet

Nyheter "Spred videon via Snapchat" En ung man från Täby döms nu efter att i hemlighet ha filmat samlag med en kvinna. Mannen ska senare ha visat filmen för gemensamma vänner.fredag 25/5 9:54