Danderyd sjukhus Foto: Privat

Reidars katt försvann i tunnelbanan: "Han var så rädd"

Helt plötsligt var kattburen tom. Katten Dundret försvann som blixten, över perrongen och ner på spåret. – Jag och min mamma blev båda jätteledsna, säger Reidar Söderin som var på väg hem med Dundret från sin mamma.

  • Publicerad 11:12, 10 nov 2017

Det hela började med att katten Dundret skulle flytta från Reidar Söderins mamma som bor på Väddö, hem till honom i Bredäng. Resan är lång, och för att ta sig från Väddö till Bredäng kommunalt måste man byta från buss till tunnelbanan i Danderyd. När Reidar var på väg ner i tunnelbanan i Danderyd, nästan framme vid spärrarna, öppnade sig plötsligt kattburen och Dundret sprang iväg.

– Han sprang ner på perrongen, hoppade ner på spåret och sedan in under perrongen. Jag fick hjälp av SL-personal att gå in där under och locka på honom. Men han var för rädd, säger Reidar.

Kunde se katten

Reidar kunde se hur Dundret satt och gömde sig.

– Vi var säkert där en timme eller mer, men han vågade inte komma ut för det var så mycket tåg som kom hela tiden.

Till slut var Reidar tvungen att ge upp. Det var sista gången han såg sin katt. Men än finns det hopp och Reidar tänker inte ge upp i första taget. Han har hört från folk i trakten att de sett Dundret, eller en katt som liknar Dundret, bakom Danderyds sjukhus.

– Jag är där nästan varje dag och lockar på honom. Vi har varit där med en ID-hund som är tränad till att hitta katter och den har känt lukten av honom. Så han är nog där någonstans.

Nu har katten varit borta i en månad, men Reidar kommer att fortsätta åka till Danderyd för att leta efter Dundret och han hoppas återse sin katt snart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu startar högsäsongen för båtligor

Nyheter Internationella stöldligor Svenska båtmotorer är attraktiva byten för internationella stöldligor. Under vintermånaderna ökar antalet inbrott hos båtägarna.torsdag 20/9 11:24

Polisen varnar: "brotten på sociala medier ökar"

Nyheter "I allra värsta fall kan det vara en pedofil" Polisen i Norrort har gått ut och varnat föräldrar och ungdomar för sociala medier. Antalet anmälningar om brott på sociala medier brukar öka vid terminsstart. Polisen ”Bosse” ger bästa tipsen.onsdag 19/9 17:01