Foto: Mostphotos

Rejält påverkad man körde i diket

2,81 promille alkohol i utandningsluften är långt över gränsen för grovt rattfylleri. Inte undra på då att mannen i 45-årsåldern inte kunde hålla lastbilen han körde på vägen. I övrigt har det varit en lugn helg, som på så många andra ställen i coronatider.

  • Publicerad 12:20, 30 mar 2020

Bålsta centrum

Söndag 03.10

Drograttfylleri. En manlig Håbobo i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri. Då han inte kunde lämna urinprov togs inget snabbtest, däremot togs blodprov.

Häggeby

Lördag 18.00

Grovt rattfylleri. En man som med lastbil körde ner en lyktstolpe på Slottsskogsleden och med kraft hamnade i diket med bilen togs på lördagskvällen till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han är misstänkt för grovt rattfylleri då han i utandningsluften hade 2,81 promille (0,5 är gränsen för grovt rattfylleri). Mannen är i 45-årsåldern och bor inte i kommunen.

Västerängsskolan

Fredag 21.15.

Skadegörelse. En papperskorg som tillhör Håbo kommun har sprängts i Bålsta. Genom att ha en sprejburk med deodorant i papperskorgen och tända eld på den blev det en mindre explosion som förstörde korgen.

Spovvägen

Tisdag-onsdag

Stöld. En man som hade bilen parkerad utanför sitt garage tyckte bilen lät illa när han skulle starta den. När han kontrollerade visade det sig att katalysatorn stulits. Bilen var, som ofta vid stöld av katalysatorer, av äldre modell, en Toyota från 2005.

Apoteket Hjärtat, Bålsta

Måndag förra veckan

Stöld. Polis söker en man som stal ögonkrämer för 3.000 kronor på Apoteket Hjärtat. De har den cirka 170 centimeter långe och kraftigt byggde mannen på film.

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt