Förberedelser. På måndag ska det tillfälliga busstorget åter vara en parkering, med 89 nya platser för pendlare. Foto: Birgitta Liinamaa

Rejält tillskott av p-platser för pendlare från måndag

På måndag öppnas det tillfälliga busstorget återigen som pendlarparkering. Busshållplatserna blir kvar där de är idag över vintern.

  • Publicerad 14:47, 14 nov 2018

Pendlarna i Bålsta ska inte behöva klaga på bristen av p-platser under denna höst och vinter. Det tillfälliga busstorget öppnas som parkering igen, i väntan på att bygget av resecentrum ska börja.

Det tillför 89 nya parkeringsplatser och några fler platser för rörelsehindrade än vad som fanns tidigare.

När det ska bli byggstart för resecentrum är inte sagt, men kommunen uppger på sin hemsida att byggstarten för det nya, permanenta busstorget skjuts upp till våren.  

Därför kan bussarna vara kvar på det nuvarande torget.

Parkeringen ska öppnas på måndag och då ska skyltar och p-rutor vara klara.

– Arbetet med det tillfälliga busstorget har tagit längre tid än beräknat och eftersom senhösten och vintern närmar sig stannar busstrafiken kvar på det nuvarande busstorget, som har väderskydd, och flyttas över till det tillfälliga busstorget först till våren. Starten på ombyggnaden av det nuvarande busstorget flyttas till nästa år, uppger kommunen.

Enligt ursprunglig tidsplan skulle bygget ha startats betydligt tidigare, redan för några år sedan.

Totalt finns fem pendlarparkeringar i Bålsta med plats för omkring 900 bilar.

Om det är svårt att hitta p-plats kan det vara bra att veta vad det kan kosta att parkera fel: En lättare förseelse: 400 kronor. En grövre förseelse (som att stanna mot färdriktningen, på gångbana, i zoner där det är stoppförbud, på handikapplats utan tillstånd eller i terräng), bötfälls med 1000 kronor.

Kungsängens SK:s herrlag är ute ur division 1

I helgen petades Kungsängens SK:s handbollsherrar ut ur division 1. – Det hade vi absolut inte räknat med, säger tränare Rickard Bäcklin.lördag 20/4 16:00

Helena inspirerar andra till skapande

Kreatören Helena N Åkerlund är nominerad till Årets Inspiratör i årets Upplands-Brogala för att hon inspirerar både vuxna och barn till skapande. – Det känns väldigt ärofyllt.lördag 20/4 10:10

Senaste numret

Bålstabladet