Rejvgeneralen i Snösätra slår tillbaka: "Jag är less på falska anklagelser"

Flera Fagersjöbor har fått nog av rejvfesterna i Snösätra. Den pulserande basen får till och med vissa att vilja flytta. Nu slår mannen bakom festerna tillbaka. "Jag är less på falska anklagelser", säger rejvgeneralen Percy Mickelsson, 53.

  • Publicerad 11:02, 1 jul 2015

Inför nästa fest ska jag ställa ut högtalarna på gården, rikta dem mot Fagersjö och dra på utav bara helvete. Sen ska jag åka över och lyssna. Den kollen vill jag göra både för deras skull och för min skull.

Föreningen Fagersjö trädgårdsstad har fått nog av "oljudet som går rakt genom märg och ben". Polisen har slagit till mot lokalen flera gånger och nu har Stockholm stad polisanmält rejvfestarna för olaga intrång.

Mitt i stormen verkar ändå 53-åriga Percy Mickelsson stå ganska stadigt.

– Jag har varit jävligt förbannad och är less på falska anklagelser. Jag har varit runt överallt i området och lyssnat. Jag vill inte störa någon och har pratat med grannarna här bakom. 99 procent av dem är ju positiva till våra fester, säger Percy Mickelsson.

Menar att han har giltigt kontrakt

Han berättar att han hyrt lokalen längst ner på Snösätragränd i snart två år och visar upp ett andrahandskontrakt som sträcker sig till 12 januari 2016. I samma plastficka ligger ett kvitto som, enligt Percy Mickelsson, bevisar att han har förskottsbetalat hela årshyran på totalt 24 000 kronor.

– Nu säger exploateringskontoret att kontraktet inte är giltigt. Utan att ens titta på det. De polisanmäler oss och polisen kommer hit och hotar att sätta dit oss för både ofredande och olaga intrång. Det är ju ett jävla sätt att hota folk som bara vill dansa, säger Percy Mickelsson.

"Anmäld på falska grunder"

Musik- och kulturföreningen Percy Mickelsson säger sig företräda började arrangera rejvfester för sina medlemmar i juni förra året. Sedan dess har polisen slagit till flera gånger.

– Jag har blivit anmäld på falska grunder flera gånger. En gång skulle de sätta dit mig för olaglig ölförsäljning och allmänfarlig ödeläggelse på grund av avgasröken från elaggregatet. Det avskrevs, säger Percy Mickelsson och fortsätter:

– En annan gång stormade polisen in och skrek som galningar. Men det var bara jag här. Festen grannarna hade klagat på var på Högdalstoppen. Det visar att man inte ska lägga skulden på nån utan att veta vad man snackar om.

"Hittade droger när jag hyrde ut"

Percy Mickelsson säger att den enda tabbe han har gjort var att vid ett tillfälle hyra ut lokalen till en annan festarrangör.

– Polisen slog till och de hittade massa droger här. Sedan dess har jag aldrig hyrt ut lokalen igen.

Är det mycket droger här?

– Det är totalt drogförbud. Ser jag något har de två val. Antingen går de ut och röker eller får de aldrig mer komma tillbaka. Jag kan inte säga att det inte förekommer droger här, det gör det på alla klubbar i Stockholm. Men jag kan säga att ingen klubb i Stockholm har lika lite bråk som vi har här, säger Percy Mickelsson.

Polisen tror att du tjänar en hel del pengar på det här.

– Jag tjänar ingenting mer än att jag mår bra av det här. Medlemmarna i föreningen bestämmer priserna och pengarna som blir över lägger vi på dj:s, städning, toaletter, ljud, ljus, vakter och andra som hjälper till, säger Percy Mickelsson.

Vi har hört att ni tar över 100 kronor i dörren och att en öl kostar mer än 30 spänn. Det borde ge rätt stort överskott?

– Det stämmer inte. 100 spänn i dörren och 25 kronor ölen, det har medlemmarna bestämt. Och det brukar komma runt 150-200 personer. Vi har försökt få ihop en liten buffert sen vi startade. Men det blir snarare att jag får ta pengar ur egen ficka. Det här är mitt hjärta, jag älskar det. Det här är det finaste och bästa jag någonsin har gjort.

Så du kommer fortsätta köra?

– Ja, men jag säger inte när. Inför nästa fest ska jag ställa ut högtalarna på gården, rikta dem mot Fagersjö och dra på utav bara helvete. Sen ska jag åka över och lyssna. Den kollen vill jag göra både för deras skull och för min skull. Jag vill att alla grannar runtomkring mår bra, säger Percy Mickelsson.

Det skulle ju kunna uppfattas som en provokation.

– Vi måste ju ta reda på fakta. Musiken de hör kan lika gärna komma från Högdalstoppen eller Rågsved. Och nu när jag varit i tidningen kommer ju Fagersjöborna känna igen mig när jag kommer över i min hatt och min skinnväst. Då får de gärna komma fram och prata med mig. Det är alltid enklare när man för en dialog kring sådana här saker.

Rejvfesterna på Snösätragränd

Percy Mickelsson säger att han har arrangerat ett tjugotal fester sedan starten i juni förra året och brukar, enligt honom, locka runt 150-200 av föreningens cirka 2 500 medlemmar.

Festerna börjar oftast runt midnatt och håller, enligt Percy Mickelsson, på till runt klockan åtta på morgonen. "Någon gång har vi suttit här ute och till tiotiden. Men aldrig ett helt dygn och aldrig två kvällar i rad som grannarna i Fagersjö hävdar", säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48