Vårtecken. Snart är det dags för Mimer loppmarknad. Foto: Arkivfoto: Carola Skog Söderberg

Rekord igen för Mimer-loppis i Vasastan

Vasastans säkraste vårtecken är snart här. Mimer loppmarknad på Norrtullsgatan. Intresset att vara med är rekordstort och säljplatserna bokades upp på bara en timme.

  • Publicerad 16:27, 9 apr 2019

Den 11 maj mellan 10 och 16 är det dags för Mimer loppmarknad på Norrtullsgatan mellan Karlbergsvägen och Vanadisvägen. Anmälan för att vara med öppnade i början av mars och på bara en timme var platserna uppbokade. Nu har en väntelista med ungefär 30 personer påbörjats.

– Det kan ske förändringar när vi närmar oss datumet så de som är intresserade får gärna skriva upp sig där. Det är otroligt roligt att intresset att vara med är så stort, jag är överväldigad, säger arrangören Carola Skog Söderberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon berättar att intresset för att vara med på loppisen också växer bland de företag och butiker som finns på gatan.

– Nu är det självklart att delta om man finns i området. Tidigare höll de flesta stängt eller deltog i undantagsfall.

Nytt för i år är ett samarbete med Norrtulls SK.

– De samlar begagnade NSK-kläder och sportutrustning till nyanlända – både till barn och vuxna. Det kan både deltagare och besökare bidra med. Själva insamlingen håller jag i vid arrangörsbordet utanför restaurang Cliff Barnes, säger Carola Skog Söderberg.

Enligt tradition kommer även finaste skylten att utses. Folk som ska sälja på loppisen får ta med sig en skylt med det bekräftelsenummer som man får när man har betalat. Skylten sätter man upp på bordet där man säljer. Upphovsmakaren till den mest kreativa skylten vinner tillbaka anmälningsavgiften på 160 kronor. Det finns en kategori för vuxna och en kategori för barn.