Attefallshuset är 18,6 kvadratmeter. Foto: Evelina Hertz

Rekorddyr lya såld i Vällingby

Ett Attefallshus i Vinsta på 18,6 kvadratmeter är första bostadsrätten någonsin som säljs för över 100 000 kronor kvadratmetern i Hässelby-Vällingby eller Spånga.

  • Publicerad 07:00, 16 aug 2017

Just nu ser det kanske inte mycket ut för världen, men Attefallshuset i Vinsta har potential. Det tycker nog i alla fall personen som har köpt det – för rekordpriset 2,1 miljoner.

– Det är klart jag blev chockad. Jag visste att det var ett unikt objekt men jag trodde aldrig att det skulle säljas för över 100 000 kronor kvadratmetern, säger Jimmy Solkarin, mäklare på Fastighetsbyrån.

"Villakänsla"

Huset håller nu på att byggas färdigt och ska vara redo för inflyttning i oktober. Tidigare har det sålts ett Attefallshus i närområdet. Det ligger i Nälsta och såldes också för högt kvadratmeterpris. Jimmy Solkarin berättar att den här typen av boenden nu byggs på flera håll och han tror att det kommer att bli ett allt vanligare alternativ.

– Det ger en villakänsla som många efterfrågar och strävar efter att nå senare i livet. Får man chansen att köpa det redan som 22-23-åring gör man det istället för att lägga 80 000 kronor kvadratmetern på en etta med balkong, säger han.

Så vad får man för drygt två miljoner kronor? Jo, en boarea på 18,6 kvadratmeter med sovloft, högt i tak, panoramafönster, egen tomt och parkeringsplats.

– Det blir som ett friköpt hus eftersom föreningen äger marken så avgiften blir så låg att man inte känner av den, säger Jimmy Solkarin.

Här är planritningen över Attefallshuset som såldes för rekordpris i Vinsta. Foto: Fastighetsbyrån

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här lajvar hela skolan 1950-talet

Nyheter Maltesholmsskolan i Hässelby strand firar 60 år Idag har det bockats och nigits i klassrummen på Maltesholmsskolan i Hässelby strand. Skolan firar 60 år i år och har gjort en tidsresa tillbaka till 1950-talet.onsdag 17/10 16:51

I dag börjar stor militärövning i Stockholm

Nyheter LISTA: Här är samtliga platser i staden där det kommer att skjutas I dag inleds en stor veckolång militärövning på totalt fem olika platser i Stockholm. Hundratals soldater från Livgardet ska under de kommande dagarna att öva på strid i stadsmiljö och lös ammunition...onsdag 17/10 12:19