Rekordmånga besökte Skoklosters julmarknad

Drygt 4 000 besökte Skoklosters julmarknad. Det är ett rejält rekord. – Det är en tradition som bara ökar och ökar, säger projektledare Jörgen Allstedt.

  • Publicerad 09:41, 9 dec 2019

Skokloster har haft ett fint år och kanske nåddes någon slags kulmen den 30 november och 1 december. Det var i alla fall då som årets julmarknad hölls på halvön och den var alltså rejält välbesökt.

– Det var drygt 4 000 inne i slottet. Vi har inte fått siffrorna för parken ännu, men jag tror inte att det var så många som bara gick och vandrade i parken, säger museichefen Rebecka Enhörning.

Förra året kom det runt 3 000 besökare .

– Det är en ökning och det tycker vi är väldigt trevligt. Vi har vår konkurrent på söndagar. Då är det Sigtuna som har sin julmarknad, men vi lyckades i alla fall, säger Rebecka Enhörning.

Förutom julmarknad bjöd slottet på något nytt med en installation och det tycks som om man nått ut med sitt budskap.

– Det kan man nog säga. Vi har varit väldigt enträgna med annonsering och vi har rört oss utanför kommunen. Vi har pratat om vad alla aktörer har för sig här, säger Jörgen Allstedt.

– Är det något som händer i kommunen så är det i Skokloster det händer, brukar vi säga här ute, lägger han till.

Vet ni om det var folk utifrån kommunen också?

– Vi har ingen undersökning på det, men något som utställarna pratat om är att de tyckte att det var en lite annorlunda publik i år. Det är lite spännande, säger Rebecka Enhörning.

– Det kom faktiskt busslaster i veckan och det ska vi göra mer av i framtiden, slår Jörgen Allstedt fast.

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt