Förtätas. Söderort får tusentals nya bostäder kommande år. Foto: Sacharias Källdén

Rekordmånga nya bostadsbyggen i Söderort

Drygt 1 500 bostäder kommer exploateringsnämnden fatta beslut om på nästa möte.

  • Publicerad 09:58, 1 nov 2017

Majoriteten i Stockholms stadshus har satt ett nytt bostadsmål och siktar på att skapa 80 000 nya bostäder till 2025. Totalt påbörjar över 7000 lägenheter på år att byggas och många hamnar Söderort.

På exploateringsnämnden nästa möte, torsdag 9 november, är det totalt 1 761 stycken lägenheter i Söderort som ska markanvisas.

Vi har listat alla byggen som är på gång att markanvisas.

Älvsjö

Genomförandebeslut för projektet Kabelverkets detaljplan 3 i centrala Älvsjö. Nu är det 685 lägenheter ska klubbas. 440 stycken blir hyreslägenheter, 86 studentlägenheter och 159 bostadsrätter.

Årstaberg

Vid Årstabergsvägen nära korsningen ner mot Sjöviksbacken planeras fem stora flerbostadshus med totalt 220 lägenheter. Bostadsbolaget Magnolia bostäder AB får markanvisningen som även innefattar kommersiella lokaler samt en förskola med 6 avdelningar. 100 stycken av lägenheter blir hyresrätt, 120 blir bostadsrätt.

Midsommarkransen

Vid Svandammsparken, på den lilla parkeringsplatsen och lilla grönytan mitt emot Coop i hörnet Bäckvägen /Cedergrensvägen, ska det byggas 36 lägenheter samt en liten lokal på 40 kvadratmeter i bottenvåningen.

Kärrtorp

Primula Byggnads AB har fått markanvisning för att bygga 75 bostäder, hyresrätter, samt en förskola på fem avdelningar. Platsen är längs grönområdet utmed tunnelbanespåret bakom Arkövägen, mitt emot Kärrtorps gymnasium.

Rågsved

Ikano Bostadsutveckling AB samt Ikano Bostad Stockholm AB får en markanvisning för 70 lägenheter som ska bygga utmed Bjursätragatan i Rågsved. Samtliga lägenheter blir hyresrätt.

Solberga

Solberga ska förtätas med nya bostäder. 80 lägenheter föreslås byggas där det idag är lätt kuperad naturmark i korsningen Folkparksvägen/Kristallvägen. Samtliga lägenheter blir hyresrätt.

MARKANVISNINGAR INOM FOKUS SKÄRHOLMEN

Fokus Skärholmen är en satsning som syftar till en bred utveckling av Skärholmen och avsikten är att det byggs nya bostäder samt saker som förbättrar stadskvalitén.

✔ Magnolia Bostad AB får direktanvisning att bygga 85 bostadsrätter mot Skärholmsvägen, runt foten av Skärholmsberget.

✔ Storstaden Stockholm Bostad får direktanvisning att bygga cirka 90 lägenheter till planområdet Mälaräng. Samtliga bostadsrätter.

✔ Botrygg får direktanvisning att bygga 70 lägenheter inom planområdet Mälaräng. Samtliga hyresrätter.

✔ JM får direktanvisning att bygga 140 stycken ungdomsbostäder inom planområdet Mälaräng.

✔ Mecon Bostad AB får direktanvisning att bygga 90 lägenheter utmed Vårberbergsvägen. Samtliga är bostadsrätt.

✔ Alm Equity AB får direktanvisning att bygga 120 lägenheter i Skärholmen. Samtliga bostadsrätt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Idag är det världsemojidagen – vilken emoji är du?

Nyheter ”Ibland är jag arg” I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.ntisdag 17/7 13:29

Gjorde ovanligt sexfynd – vid återvinningen

Nyheter Finnes: borttappad sexleksak i Årsta En kvinna i Årsta skulle återvinna sina kartonger. Ni kan aldrig ana vad hon hittade.tisdag 17/7 12:26