Informerade. Uppgårdskolas rektor Lillemor Bergquist har informerat elevernas vårdnadshavare om polisen Foto: Jonas Månsson

Rektorer positiva till polisbesöken

Polisens narkotikainsats uppmuntras av rektorerna. Även elevernas vårdnadshavare gav positiv respons. – Det här är en åtgärd i den förbyggande processen, säger Fredrik Jarny, rektor på Tappströmsskolan.

  • Publicerad 12:08, 14 nov 2017

Vi har fått signaler att det används narkotika bland unga i Ekerö.

Efter polisens narkotikainsats i Uppgårdskolan och Tappströmsskolan i torsdags skickade de båda skolornas rektorer Lillemor Bergquist och Fredrik Jarny ut information om besöken till elevernas vårdnadshavare.

– Vi kör med transparens och har mejlat ut vårdnadshavarna. Det var nästan idel god respons. Tycker de att det här är bra vill vi åt samma håll, säger han.

Lillemor Bergquist känner en oro för ökad användning av narkotika bland unga.

– Vi har svårt att få grepp om omfattningen. Huvudfrågan var om det fanns inom skolans väggar. Nu fick vi tack och lov negativt besked där. Målet är att eleverna ska komma till en arbetsmiljö som är fri från droger, säger hon.

Uppgårdskolan har haft samtal i skolan, på lektionerna, om droger.

– Vi har inte haft någon direkt temadag utan söker vad det är vi kan göra. Vi jobbar avskräckande och vill med det här visa att skolan inte är en förvaringsplats för droger och att det är något vi tar avstånd för, säger hon.  

Båda rektorerna upplever att det är en bra dialog mellan skola, polis och fältassistenter.

– Vi har fått signaler att det används narkotika bland unga i Ekerö. Vi har bjudit in polis förebyggande och pratat om både narkotika och skadegörelse, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter