Nystart. Utebanorna rustades upp förra sommaren. Foto: Mikael Nork

Renoverade banor ger nystart för tennisklubb

Nu blåser Stenhamra tennisklubb liv i en insomnad tradition. På lördag blir det Tennisens dag igen.

  • Publicerad 08:36, 21 maj 2018

Jag är uppvuxen med tennisklubben och den sitter i ryggraden på mig.

Det var 10-15 år sedan sist. Men 26 maj är det dags igen för Tennisens dag på Stenhamra tennisklubb.

– Vi hade Tennisens dag när jag var junior själv. Så jag föreslog för styrelsen att kanske det kunde vara en idé att ha en sådan dag igen, för att få folk till utebanorna, säger Mikael Nork.

Han började själv spela i klubben som sjuåring och har varit chefstränare i många år. Nu är han ny ordförande sedan februari.

– Jag har spelat i klubben sedan -93 så det börjar bli ett par år. Jag är uppvuxen med tennisklubben och den sitter i ryggraden på mig, säger han.

Nu är han med och bygger upp klubben igen efter några år av dvala. Hösten 2016 blev det en nystart med en ny juniorverksamhet och nu har klubben nya tränare på gång för att kunna starta nya grupper.

Förra våren rustade klubben också upp sina två utebanor med nya nät och vindskydd. Tennisbanorna i Stenhamra byggdes i samma veva som Uppgårdsskolan och har renoverats då och då under årens lopp.

Nu hoppas Mikael Nork att utebanorna ska kunna locka fler.

– Nu var det 18-19 år sedan ny beläggning lades sist, så det börjar bli dags. Men det kan inte vi som liten tennisklubb göra i dagsläget. Men vi gjorde en vårrustning förra året så ser utebanorna presentabla ut och man kan spela där, säger han.

Vid utebanorna i Stenhamra kommer det på lördagen finnas möjlighet att prova på tennis. Bland annat kommer det ges gratis tennislektioner för nybörjare i alla åldrar.

Dessutom blir det tennislekar, en minitennisturnering och en servetävling där man kan testa styrkan i ens serve.

– Och så kommer vi ha tipspromenad och fika, säger Mikael Nork.

Han hoppas på stor uppslutning, både från existerande juniorer och deras föräldrar och från gamla medlemmar som varit juniorer i klubben tidigare.

Men även från andra tennisintresserade som inte tidigare varit i kontakt med klubben.

– Många vet nog inte om att vi har kört igång igen. Vi har börjat småskaligt och arbetat upp oss, och det är jättefint om folk får reda på att utebanorna är igång, säger han.

JM bygger bostäder i Ekerö strand-projektet

Nyheter JM har köpt en del av marken som ska bli Ekerö strand. Bostadsbolaget kommer att stå för ett hundratal lägenheter.fredag 24/5 7:15