Tekniska nämndhuset på Fleminggatan på Kungsholmen ska renoveras för att kunna rymma 1 400 kontorsarbetsplatser. Foto: SHaon Chakraborty

Renovering av Tekniska nämndhusets skjuts på framtiden

Det blir ingen fasadrenovering av omstridda Tekniska nämndhuset på Kungsholmen. Åtminstone inte nu. Det står klart efter måndagens möte i kommunfullmäktige.

  • Publicerad 20:42, 1 okt 2018

På måndagens möte i kommunfullmäktige hade de rödgrönrosa hoppats på att klubba en fasadrenovering av Tekniska nämndhuset på Kungsholmen för 116 miljoner kronor.

Men så blev det inte. De borgergliga partierna som vill att huset ska göras om till bostäder istället för att fortsätta vara hem åt över tusen kommunanställda tjänstemän, fick igenom en minoritetsåterremiss.

– Oavsett vad byggnaden ska användas till måste det här ingreppet göras, sa Stefan Hansson (S) utan att vinna gehör från de borgerliga.

Erik Slottner (KD) var en av de borgerliga politiker som begärde ordet för att säga emot Hansson.

– Det här är i grunden ett väldigt dåligt ärende. Vi vill analysera det här mera, sa han.

Ärendet skickas nu tillbaka till tjänstemännen.

Mer från kvällens möte i kommunfullmäktige:

Här får veteranen Livh (V) dubbla applåder för sitt hej då-tal

Klart: 480 bostäder ska byggas vid Drevviken

Fler beslut som fattades i kommunfullmäktige

480 bostäder ska byggas i Farsta vid Drevviken.

En planerad fasadrenoverving av Tekniska nämndhuset på Kungsholmen skjuts på framtiden eftersom den borgerliga alliansen fick igenom en minoritetsåterremiss.

Ett inriktningsförslag om att rusta upp Vårbergs IP har nu klubbats.

Ett stort parkeringsgarage i Hjorthagen ska byggas för 680 miljoner kronor och ge plats för 1600 bilar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person knivskuren på Kungsholmen

Nyheter Två gripna misstänkta för mordförsök En person påträffades tidigt i morse knivskuren vid ett bostadshus på Kungsholmen. Två personer har gripits misstänkta för mordförsök.fredag 19/10 10:37

Kaos i tunnelbanan under fredagsmorgonen

Nyheter Urspårade tåg på både grön och röd linje Det har varit en riktigt dålig morgon för kollektivtrafiken med urspårningar på både grön och röd linje. Fordonen har nu bogserats bort och trafiken är åter igång men förseningar och inställda...fredag 19/10 7:48