Hagelhylsor var en av de saker som fanns bakom träskivan, den andra var ölglas. Foto: Mostphotos/Sacharias Källdén

Renoveringchocken: 400 hagelhylsor och Lasse Åberg

Massvis med hagelammunition och samlarglas med Lasse Åberg-motiv. Det hittades av en intet ont anande privatperson som skulle renovera sin lägenhet. Det berättar polisen i Skärholmen på sin Facebook-sida.

  • Publicerad 16:01, 24 feb 2020

En person som skulle renovera sin lägenhet lyfte på några träskivor och gjorde det märkliga fyndet. Polisen i Skärholmen kommenterade i ett inlägg på sin Facebook-sida att "Ibland får vi åka på jobb som inte tillhör det vanliga".

Polisen lade också ut ett foto på gömman. Där syns en stor mängd hagelammunition, minst 400 hylsor. Dessutom syns tydligt åtta stycken glas från "Sällskapsresan"-skaparen Lars Åbergs egna märke, i oöppnade förpackningar.

Ett av glasen, som dock står utanför förpackningen, är ett ölglas med motivet "Glad mus". Den ingår i Musse pigg-serien, där motivet ofta är en variant av Disney-karaktären Musse Pigg. Dessutom är det inte ovanligt att motivet rymmer en ordvits, som förklaras i en tryckt text på glaset.

Exempelvis ett motiv där grönsaker som ingår i maträtten moussaka lagts ut så att det liknar Musse, med texten "Mussaka" under. Serien är populär och ses av vissa som samlarobjekt.

En anmälan om vapenbrott har upprättats, och på grund av förundersökning vill inte polisen kommentera ärendet närmare.

Men Hans Hedberg, som är områdespolis i Skärholmen, säger att man inte ska vara rädd för att ringa polisen och berätta, om man hittar något suspekt hemma vid exempelvis en storstädning:

– Vi utreder det alltid som brott, men det är naturligtvis omständigheterna när vi kommer på plats som avgör hur vi går vidare med ärendet. Hittar man något som kan vara farligt så ska man ringa direkt.