CAMPUS. I gymnasiets gamla lokaler skulle Campus Tensta uppföras, men nu är planerna stoppade. Foto: Ida Nilsing

Renoveringen av Campus Tensta stoppas

De storslagna planerna för Campus Tensta är inte bara försenade. Nu har renoveringen stoppats helt, efter att byggherren har drabbats av ekonomiska bekymmer. I dagsläget är det helt oklart vad lokalerna kommer att användas till.

  • Publicerad 13:42, 19 jun 2019

Vi har tidigare rapporterat om att planerna för Campus Tensta, som skulle ligga i Ross Tensta gymnasiums gamla lokaler, har blivit försenade.

Det berodde bland annat på att fastighetsägaren SISAB ännu inte beslutat exakt vad som skulle finnas i lokalerna. Frågan utreddes på flera håll; inte minst på utbildningsförvaltningen. Ursprungsplanen var nämligen att här skulle skapas ett stort utbildningscenter.

Men nu har renoveringen stoppats helt. Det efter att byggföretaget BTH Bygg har hamnat i ekonomiska svårigheter, och ansökt om så kallad företagsrekonstruktion. Det rapporterar SVT.

– Det vi gör just nu är att vi säkrar upp så att vi avslutar på ett snyggt sätt. Det berättar Thomas Pella Bergsell, kommunikatör på SISAB, som äger fastigheten. Han fortsätter:

– Eftersom vi inte har något nytt hyresavtal så vet vi inte hur vi ska anpassa lokalerna. Innan vi vet vem som ska flytta in där så avvaktar vi. 

Thomas Pella Bergsell berättar att det finns flera olika intressenter, som kan komma att flytta in i fastigheten.

Innebär det att det kan bli lite vad som helst i fastigheten?

– I dagsläget vet vi inte vad det blir.

Utbildningsdirektör Lena Holmdahl säger att för deras del har ingenting förändrats efter beskedet om byggherren.

– Nej, vi fortsätter att arbeta med det uppdrag vi hade. Vi undersöker hur vi på bästa sätt kan skapa verksamhet i lokalen, och hoppas kunna avrapportera det under hösten.

Oklara planer för Campus Tensta

Företagsrekonstruktion

Företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs för de företag som har ekonomiska problem men som på sikt har en möjlighet att överleva.

Under den tid företagsrekonstruktionen pågår får utmätning inte ske.

Källa: kronofogden.se

Stockholm Direkt