Simskola. Gubbängens simhall funkar fint för Bojen SK. Foto: Kajsa Tottenhammar

Renoveringen av Gubbängsbadet skjuts upp

Runt om i staden skjuts flera renoveringar av idrotts- och simhallar upp. En av dessa är Gubbängens bad- och gymnastikhall. Lokala simskolan klagar dock inte, utan är nöjda med sin simhall.

  • Publicerad 16:37, 2 apr 2019

Flera renoveringar av idrottshallar runt om i Stockholm kan behöva skjutas upp, eftersom det saknas 250 miljoner i stadens budget, rapporterar SVT.

Gubbängens bad- och gymnastikhall är en av de vars planerade renovering skjuts på framtiden. Ingen fara, menar ideella föreningen Bojen SK som bedriver simskola för cirka 160 barn i simhallen.

– Vi har absolut inga problem med hur hallen är idag, och en renovering känns onödig. De gjorde det jättefint när de renoverade några för några år sedan, så det är bättre att staden lägger pengar på hallar där det behövs, säger Kajsa Tottenhammar, verksamhetsansvarig på Bojen SK.

Hon ser snarare att en renovering skulle kunna ge ett ovälkommet uppehåll i verksamheten.

– Det är många barn som bor i området som kan gå själva till simskolan idag.

LÄS ÄVEN: Gubbängsbadet ska få rejält lyft

Betydligt större behov finns på andra anläggningar på listan som SVT tagit fram. Flera av anläggningarna, däribland Sätra ishall och Husbybadet, kan behöva stänga av säkerhetsskäl om inte akut underhåll genomförs.

– Husbybadet och Sätra IP är två anläggningar där vi är tydliga och ärliga med att här finns stora renoveringsbehov. Det är pengar vi i dag inte har, säger Dennis Wedin (M), fastighetsborgarråd, till SVT. Enligt honom är anledningen till budgethålet att den tidigare rödgrönrosa majoriteten bara satsade på att bygga nytt, i stället för att satsa på underhåll.

Det håller inte tidigare idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) med om.

– Vi dubblerade investeringarna för att ha råd med både upprustningar och att investera nytt. Nu väljer moderaterna återigen skattesänkningar i stället för att investera i en växande stad, säger hon till SVT.

Socialdemokraterna kommer lägga fram ett förslag om akutjustering av budgeten till kommunstyrelsen.

– Det ger majoriteten en chans att rätta till det här. Den chansen hoppas jag dom tar. Jag vet att idrottsborgarrådet delar min syn på behovet av fortsatta idrottsinvesteringar, säger Bjuggren i ett pressmeddelande.

Här skjuts upprustningar och renoveringar upp:

Husbybadet

Eriksdalsbadet

Skärholmens sim- och idrottshall

Vällingby sim- och idrottshall

Gubbängens gymnastik och bad

Nytorpsbadet

Vanadisbadet

Stockholms Stadion

Gärdeshallen

Brännkyrkahallen

Sätra ridanläggning

Sätra ishall

Mälarhöjdens IP

Hjorthagens IP

Grimsta IP

Stora Mossens IP

Här skjuts planeringen av nya idrottsanläggningar upp:

Ny idrottsplats i Bällsta

Ny rollerderbyhall på Hagsätra IP

Ny simhall på Årstafältet

Ny 11-spelsplan på Årstafältet

Ny BMX-bana i Högdalen

Källa: SVT

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08

Fritt fram för bassängbad i Stockholm

Nyheter Söderorts bad har öppnade i veckan – i helgen väntas nytt högtryck Nu har alla stadens utomhusbassänger öppnat för säsongen. Vi träffade Alma som bland annat gjorde bomben ner i Nytorpsbadet.fredag 14/6 15:11