Liljeholmsbron ska renoveras men arbetet är uppskjutet på obestämd framtid. Foto: Linda Gren

Renoveringen av Liljeholmsbron skjuts upp

"Liljeholmsbron är så sliten att den måste renoveras så snabbt det är möjligt", så lät det för tre år sedan. Trots det har ingenting hänt. Nu kan vi avslöja att arbetet skjuts upp ytterligare.

  • Publicerad 07:30, 19 apr 2018

Det var trafikkontoret som, 2015, slog fast att Liljeholmsbron har så nedgångna klaffar att ett fortsatt utnyttjande utan åtgärder skulle medföra ett fördyrat underhåll och risk för att bärigheten minskar till följd av rost, sprickbildning och trasiga förband.

Nytt besked: Då stängs Liljeholmsbron

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu kan vi avslöja att trafikkontoret kommit fram till att en ny utredning måste göras, något som gör att renoveringen av bron skjuts upp ytterligare. Exakt vad det handlar om för utredning vill trafikkontoret inte svara på.

– Jag håller på att skissa fram ett nytt reviderat utredningsbeslut som ska tas upp i nämnden i maj. Det finns ett utredningsbeslut från 2015 men nu ska vi alltså göra en ny utredning, säger Sofi Persson, projektledare på trafikkontoret.

Vad innebär den nya utredningen konkret?

– Det kan jag inte säga i nuläget, jag håller på att skissa på det nu, säger Sofi Persson.

Hur försenat är arbetet?

– Vi har inte så mycket att säga för tillfället, det reviderade utredningsbeslutet kommer tas upp i majnämnden. Det här är ingenting som kommer påbörjas i närtid.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När vi vill ställa fler frågor hänvisar Sofi Persson till trafikkontorets pressavdelningen som svarar så här i ett mejl:

"Det tjänsteutlåtande med förslag på reviderat utredningsbeslut för Liljeholmsbroarna som håller på att tas fram är inte färdigskrivet ännu. Därför går det i dagsläget inte att svara mer i detalj på dessa frågor. Först behöver den politiska processen ha sin gång."

Liljeholmsbron stänger i ett halvår