Reporter-Linda provar på golf

Linda var på Bro-Bålsta Golfklubb och fick prova på golf för första gången, så här lagom inför Golfens Dag den 25 maj.

  • Publicerad 09:00, 23 maj 2019

Var är den kokande ilskan, det avslitna håret och de flygande klubborna?

Jag har plumsat ner några bollar i en sjö för väldigt länge sedan och jag har slitit av mitt hår på minigolfbanor, men jag har aldrig testat golf på riktigt. Jag har nog förutsatt att det inte är något för mig och mitt temperament, men man måste ju faktiskt prova för att veta.

Oliver May, instruktör sedan 20 år tillbaka, tog sig an utmaningen att lära mig grunderna. Vi åkte ut till driving-rangen och började med att gå igenom greppet – alltså helt enkelt hur man ska hålla klubban. Bara det var mer komplicerat än vad jag trodde faktiskt. Sedan försökte vi få till en bra uppställning, och därefter grunderna till en sving. Fullträff! Nja, men nog träffade jag bollen. Det är inte alla som gör första gången, sa Oliver May. Jag missade den också, några gånger, men.

Efter tio-femton bollar kände jag mig redo för att lära mig en riktigt sving. Kul ju! Jättekul. En boll kom 100 meter!

Dags att prova ett riktigt hål på en riktig bana. Vi tog en tur med golfbilen till första hålet på 9-hålsbanan. Det ska proffsen klara på tre slag, förklarade Oliver May, men jag kunde få sex slag. Schysst ändå. Men alltså, vem tror ni klarade det på tre slag då? Mitt första slag landade precis på kanten av greenen, nästa rullade ner några centimeter ifrån hålet, och det sista puttade jag i.

Nämen alltså hallå. Kanske är golf något för mig ändå? Var är den kokande ilskan, det avslitna håret och de flygande klubborna? Jag kände mig ju bara glad!

Och Oliver May vet inte om han har sett någon lära sig så snabbt. Wow, hör på den. Det är ju bara att skaffa grönt kort och bli en riktig golffantast på en gång. Jag kan tänka mig att frustrationen kan komma ju högre krav man ställer på sig själv, men än så länge har jag bara fått en riktigt god upplevelse av golf.

Jag önskar att jag kunde komma på Golfens Dag, men tråkigt nog är jag inte i närheten då.

Golfens Dag

Den 25 maj är det Golfens Dag i hela Sverige. På Bro-Bålsta Golfklubb är du välkommen att prova på eller delta i olika tävlingar mellan klockan 10.00 och 14.00.

Det kommer att arrangeras chip-tävling, putt-tävling, hole-in-one-tävling, ”gissa”-tävling i golfshopen, tipsrunda, guidade bilturer på banan, uppvisning av maskiner och du kan prova på gamla klubbor i hickory.

Krögaren Martin kommer att bjuda på korv vid driving-rangen.

Visa merVisa mindre

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt